Kansitaide Drudkh / Paysage d'Hiver
Somewhere Sadness Wanders / Schnee (IV)
CD
[ Season of Mist ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Drudkh: All Shades of Silence
02. Drudkh: The Night Walks Towards Her Throne
03. Paysage d'Hiver: Schnee IV

Ukrainalainen Drudkh on ollut kautta viisitoistavuotisen uransa hyvin aktiivinen yhtye ja levyjä on putkahtanut ulos lähes kerran vuodessa. Vaikka viime vuosina tahti onkin hidastunut, tätä on sovitettu erinäisillä split-levytyksillä. Viimeisin näistä on tehty sveitsiläisen, jo 20 vuoden ikäisen Paysage d'Hiverin kanssa, jolta kokopitkää ei ole julkaistu toistakymmentä julkaisua kattavasta diskografiasta huolimatta.

40-minuuttinen levytys on jaettu kolmeen raitaan, josta kahdesta ensimmäisestä vastaa Drudkh. Tämä onkin splitin vahvempi puoli, sillä Drudkh jatkaa yhä tasaisen vahvan ja äärimmäisen tunnelmallisen black metalin parissa. Alkupuoli kuluu nopeatempoisen soiton saattelemana, kunnes biisi katkaistaan instrumentaaliseen ambient-syleilyyn. Myöhemmin kone käynnistyy uudestaan vieden kuulijansa uudelle kierrokselle. Etenkin kakkosbiisi nostaa panoksia loppua kohti mentäessä.

Paysage d'Hiver on tyylinsä osalta lähes täydellinen rikoskumppani Drudkhille. Parikymmenminuuttinen kipale muistuttaa Drudkhia enemmän kuin vähän ja tunnelmallinen maalailu on tässäkin asian ydin. Purevuutta ja melodiantajua ei löydy yhtä paljon kuin ukrainalaiskumppanilta, eivätkä soundit ole aivan yhtä loppuun asti viedyt. Tässä mielessä kumppani onkin siis mitä oivallisin, Drudkhin kannalta katsoen, sillä huomio jää helposti teoksen A-puolelle eli Drudkhin osioon.

Somewhere Sadness Wanders / Schnee (IV) on kauttaaltaan hyvä ja maistuva levytys, joskin hieman ylipitkäksi venytetyn tuntuinen. Niin hyvin kuin tunnelman puolesta levyn parissa viihtyykin, biisit eivät ole sitä tarttuvinta ja tunteellisinta antia edes tässä lajityypissä. Pienistä tyylivirheistä huolimatta tämän splitin uskaltaa pistää katsastukseen vaikka sokko-ostoksena.28.08.2017, Serpent
https://www.facebook.com/Drudkh.Official https://paysagedhiver.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 751
Palaa »