Kansitaide Darkenhöld
Memoria Sylvarum
CD
[ Édition de la Vieille Tour ]

( 7 )
01. Sombre val
02. La chevauchée des esprits de jadis
03. Ruines scellées en la vieille forêt
04. A l'orée de l'escalier sylvestre
05. La grotte de la chèvre d'or
06. Sous la voûte de chênes
07. Clameur des falaises
08. Errances (Lueur des sources oubliées)
09. Présence des orbes

Keskiaikaishenkistä miekat ja linnat -metallia soittava Darkenhöld tulee Ranskasta. Vuodesta 2008 lähtien toimineen yhtyeen melodinen ja nopeatempoinen black metal on perinteitä kunnioittavaa syntikoineen kaikkineen. Memoria Sylvarum on järjestyksessään yhtyeen neljäs levy.

Siinä missä yhtyeen aiemmat levytykset ovat olleet varsin keskinkertaista pillipiiparointia, on Memoria Sylvarum selvästi askel eteenpäin.

Kolmen vartin mittainen Memoria Sylvarum suorastaan alleviivaa ranskalaisuuttaan. Kappaleet ovat paitsi ranskaksi esitettyjä, levyn kitaramelodioita leimaa niin sanottu ranskalainen melodiataju. Tämä jäljittelemätön tyyli on maalle yhtä ominainen kuin Ruotsille tunnetut vastineensa. Tällä saralla Darkenhöld tekee työnsä hyvin ja tunnistettavasti.

Vaikka Memoria Sylvarumin biisimateriaali on toisinaan varsin nopeatempoista ja kiirehditynkin oloista, yhtye osoittaa olevansa kyvykäs myös hitaampiin ja tunnelmallisempiin osuuksiin. Lisäväriä on haettu kosketinmattojen puolelta, jotka tuovat mieleen lähinnä 90-luvun puolivälin aikaiset black metal -levytykset.

Lähes folkahtavuuden puolelle jalkansa upottava Memoria Sylvarum onkin kuin nykyaikainen ranskalaistulkinta 90-lukulaisesta norjalais-blackista. On selvää, ettei kaikkia näin melodinen ja omalla tapaa jopa retrohtava ilmaisu nappaa. Darkenhöldin tavassa tehdä musiikkia on toisaalta niin vahva oma tuntuma, ettei teosta voi hylätä edes hienoisine heikkouksineen vain yhdeksi tusinalevyksi muiden joukossa. Ei tämä parasta parhautta ole, mutta oivallinen välipala parempien levyjen lomassa.16.08.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Castellum
Castellum
[ CD ]
Echoes from the Stone Keeper
Echoes from the Stone Keeper
[ CD ]
A Passage to the Towers
A Passage to the Towers
[ CD ]
https://darkenhold.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/pages/Darkenh%C3%B6ld/249605939151 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 503
Palaa »