Kansitaide Stallion
From the Dead
CD
[ High Roller Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Underground Society
02. Down and Out
03. Hold the Line
04. Waiting for a Sign
05. From the Dead
06. Kill Fascists
07. Lord of the Trenches
08. Blackbox
09. Step Aside
10. Awaken the Night

Stallion huokuu vanhaa kaartia nimestä ja ulkoasusta lähtien. Katsotaanpa tarkemmin. On vanhan liiton logoa, menneisyyden heviltä tuoksahtavaa nimeä sekä kansikuva, joka voisi olla suoraan 80-luvun hevijulkaisulta. Kun digipakin sanoitusvihkosen ottaa esille, sen sisältä aukeaa kasarihenkinen kuvakollaasi. Entäpä itse musa? Ehtaa kamaa sekin.

From the Dead on lukuisista Stallion-yhtyeistä sen toisen levyttäneen hevi-Stallionin toinen levy. Selkeää, eh? Tämä vuodesta 2013 toiminut bändi tulee Baden-Württembergin alueelta Saksasta ja tykittelee viisikkona niin autenttisen oloisesti, että olo on kuin aikakoneella matkustanut. Vain oikeat dinosaurukset puuttuvat tästä spandexintäyteisestä olemuksesta.

Vaikka Stallionin musiikki on näin rapiat 30 vuotta myöhemmin kovin retroa ja kliseistä, yhtye on tehnyt hyvin sen mitä tehtävissä on. Siitä huolimatta, että tyylilaji on tässä kohtaa speed/heavy, tuo yhtye yhtäältä mieleen sellaiset nimet kuin Steel Panther ja Ranger. Kasaria palvotaan avoimesti ja häpeilemättä.

Eikä tässä mitään vikaa ole, sillä From the Dead on lajissaan oikein toimiva albumi. En helpolla näe levyn biiseistä kehittyvän kestohittejä tai lätykän muodostuvan miksikään klassikkoalbumiksi, sillä tämä kaikki on lopulta musiikillista pyttipannua. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tämäkin pyttis voisi toimia hyvin omilla ansioillaan ja juuri sellaisena täsmäiskuna historian sivuilta kuin miltä se vaikuttaakin.

Kohtuullisen hyvät soundit, korkealta ja kovaa vetävä hevilaulunta sekä hienosti tasapainotetut kliseet tekevät From the Deadista varteenotettavan retropläjäyksen, jolle sopii antaa hevijumalten siunaus ja hyväksyntä.13.08.2017, Serpent
http://www.heavymetalstallion.com/ https://www.facebook.com/heavymetalstallion Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 748
Palaa »