Kansitaide Formicarius
Black Mass Ritual
CD
[ Schwarzdorn Production ]

( 4 )
01. Lake of the Dead
02. Overlord
03. May the Rats Eat Your Eyes
04. Under Darkness
05. Where the Gods Go to Die
06. Abhorrent Feast of Minds
07. A Requiem for the Bloodborn
08. Master of Past and Present

Formicarius on uudehko brittibändi, jonka ensisointeja kuultiin vasta parisen vuotta sitten. Nyt on debyyttialbumin vuoro. Vaikka soittotaitoa tuntuukin löytyvän, tämän perusteella lähettäisin yhtyeen vielä treenikämpälle takaisin.

Tyyli on äärimmäisen melodinen ja reiluilla syntikoilla täydennetty sinfoinen black metal 90-luvun hengessä. Siis jossain määrin samaa ajatusta kuin mitä varhaisella Cradle of Filthillä, Dimmu Borgirilla ja vastaavilla oli jo aikoinaan, mutta selvästi huonommin toteutettuna. Näiden lisäksi Black Mass Ritual on iskenyt mukaan folkahtavia elementtejä, heavy metal -vivahteita ja vähän kaikkea muutakin. Lopputulos kuulostaa kaikessa kaoottisuudessaan paikoin melko rasittavalta.

Kakofonisuus korostuu etenkin silloin, kun liidikitaristi haluaa esitellä taitojaan ja samaan aikaan synamatot huutavat mukana täysillä. Välillä levy tuntuukin enemmän soittotaidon esittelykiekolta kuin varsinaisesti huolellisesti laadittujen biisien koosteelta. Vaikka soundit ovat eri soitinten osalta ihan kohtalaiset eikä perusvarmassa rääkylaulussa ole valittamista, itse biisimateriaali haraa vastaan pahasti.

Pahimmillaan melodiat ovat suoraan sanoen paskoja, kun taas parhaimmillaankin levy on b-luokan genrepastissia. Lopputulos tuntuu kovin demomaiselta ja hiomattomalta. Bändin idean kyllä tästäkin jo tavoittaa, mutta nauttiakseen tästä pitäisi ainakin minulla olla käytössä tuhdit päihteet. Ei jatkoon.13.08.2017, Serpent
http://www.formicarius.co.uk/ https://www.facebook.com/formicariusband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 542
Palaa »