Kansitaide Night Of The Following Day
From Hell
CD
[ omakustanne ]

( 6½ )
01. Into Colder Halls
02. 10.000 Days
03. Omega Man
04. Whore
05. Southbound Eyes
06. Drain To Nowhere
07. One Left In The Chamber
08. The House That Jack Destroyed
09. Early Bird
10. From Hell

Kesto: 47:34

Hämeenlinnalaislähtöinen, mutta sittemmin myös Tampereen ja Mikkelin nurkille levinnyt, Night Of The Following Day, on lyönyt tulille hartaasti työstetyn debyyttinsä. Itse yhtye on määritellyt tyylilajikseen jonkinlaisen hybridin death, thrash ja surf n’ turf-metallia, ja vaikka kuvaus lienee hiukan kieli poskessa tehtykin, kyllä siinä perää on. Selvästi pohja on kahdessa ensin mainitussa genressä, mutta orkesteria ei hirvitä sotkea mukaan monenlaisia vaikutteita.

Parhaimmillaan From Helliltä saa irti vallan erinomaisia hetkiä, mutta kokeilunhaluisista sovituksista johtuen ne ovat tällaisen astetta konservatiivisemman musajäärän korvaan useimmiten enemmänkin osasia kuin välttämättä varsinaisesti kokonaisia kappaleita. Melodiantajua löytyy runsaasti, ja oikeastaan vielä enemmän rikkautta on sovituspuolella, sillä monin paikoin kuulee hyvin yllättäviä ratkaisuja. Osa on nerokkaita, osa taas jättää vähän ristiriitaisen maun, mutta se lienee bändin tarkoituskin ollut. Voi myös varmuudella todeta NOTFD:n olevan siinä määrin originaali tapaus, että suoraa vertailukohtaa ei tuosta vain esiin lapioida.

Vaikka joistain sovitusratkaisuista voi olla montaa mieltä, varsinaisesti hallaa levylle tekee sen epätasainen tuotanto. Tälle on toki ymmärrettävä selitys, koska kiekkoa on tehty milloin missäkin pitkällä aikavälillä, ja siihen nähden soundimaailma on jopa hämmästyttävänkin yhtenäinen, mutta välillä tuntuu että joillain taajuuksilla on aivan liikaa kilpailevia elementtejä, ja se tekee kuuntelukokemuksesta hieman raskaamman. Myös joissain kohdin puhtaasti itse soundi on heikko, kuten esimerkiksi joidenkin kliinikitaroiden osalta, ne kun soivat terävästi ja ohuesti pyöreämmän, täyteläisemmän ja lämpimämmän sijaan.

Kunnianhimon puutteesta bändi ei kärsi, ja kokoonpanohan vaikuttaa monessa liemessä keitetyistä konkareista koostuvan. Tekeminen ei siis ole osaamisesta kiinni, mutta ehkä itse toivoisin eri elementtien mukaan tuomisessa malttia, eikä kaikkea repertuaaria tarvitsisi ihan näin ylenpalttisesti tuhlailla. Ennen kaikkea toivon, että seuraavalle teokselle saataisiin ainakin erottelevampi ja yhtenäisempi tuotanto. Hyvin kiinnostava julkaisu From Hell ilman muuta on.12.08.2017, Marko Saarinen
http://www.facebook.com/notfd https://nightofthefollowingday.bandcamp.com/releases Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 680
Palaa »