Kansitaide Rings Of Saturn
Ultu Ulla
CD
[ Nuclear Blast ]

( 9½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Servant of this Sentience
02. Parallel Shift
03. Unhallowed
04. Immemorial Essence
05. The Relic
06. Margidda
07. Harvest
08. The Macrocosm
09. Prognosis Confirmed
10. Inadequate

Kesto: 42:01

Amerikkalainen deathcore-yhtye Rings Of Saturn on päässyt urallaan neljänteen täyspitkään levyynsä ja katkaisee kolmeksi vuodeksi venyneen levytystauon.

Ultu Ulla on suomalaisittain tahattoman koominen levynimi, mutta musiikillisesti nämä nuoret lahjakkuudet ovat nousseet jälleen pykälän ylöspäin. Deathcore on oikeastaan viitekehys, kuten vaikka moderni deathmetalli, hurjan monitasoiselle levylle missä yhdistellään aivot nyrjäyttävää teknisyyttä, mutta myös tarttuvuutta ja koukuttavia melodioita. Yhtye on todellakin miettinyt ajan kanssa miten kappaleista saadaan helppoja kuunneltavia menettämättä kuitenkaan bändin yltiöteknistä perusideaa. Jotenkin tässä on onnistuttu, enkä voi oikein muuta kuin hattua nostaa.

Ajoittain kappaleissa tarjoillaan niin älyttömiä sormiharjoituksia kitaroiden puolesta että luulen jopa Yngwie Malmsteenin jäävän auttamatta lähtötelineisiin. Vastapainoksi on hitaita nyökkäilykohtia, Meshuggahin mieleen tuovaa ryömintää ja lopuksi niin tarttuvia melodioita, että jokainen melodeath-bändi itkee kyyneleitä, kun eivät keksineet itse samaa.

Soundillisesti levy on hyvin, hyvin moderni, liki konemainen, mutta se sopii tähän. Musiikkia on kuorrutettu runsaasti ajoittaisilla syntikkamatoilla sekä oudoilla äänillä joista tulee mieleen b-elokuvien avaruustunnelma. Vokalistin örinä on kehittynyt myös ja liika yrittäminen on vaihtunut pakottomaksi örinäksi ja karjunnaksi. Kaverilla on vahva ääni ja vahvat keuhkot, se tulee kyllä selväksi.

Kahdeksan kappaleen lisäksi mukana on Unhallowedin kaltainen turha akustinen välipala sekä The Macrocosmin kaltainen loistava instrumentaalikappale missä Rings Of Saturn ylittää itsensä. Riffit, melodiat, kaikki on tuossa kappaleessa kohdallaan. Sitä seuraavat kaksi kappaletta ovat edelleen hyviä, mutta pakostakin jäävät mestarillisen instrumentaalin varjoon.

Vuoden toistaiseksi paras levy on tässä. Jos epäilet, laita Margidda soimaan ja kohdasta 02:34 lähtee niin tarttuva melodia, ettei sen edessä voi kuin huomata, että roska taisi mennä silmään ja vähän kyyneltä livahti karkuun. Huh huh.10.08.2017, Tuomo Hohtari
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Lugal Ki En
Lugal Ki En
[ CD ]
Dingir
Dingir
[ CD ]
https://www.facebook.com/RingsofSaturnband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3151
Palaa »