Kansitaide Riivaus
Lyöden taudein ja kirouksin
CD
[ Wolfspell Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Lyöden taudein ja kirouksin
02. Uhrirovio
03. Pakanamalja
04. Alkemisti
05. Vihan temppeli
06. Tuhkasade

Tamperelainen Riivaus ei pahemmin itseään esittele, vaan pysyttelee varjoissa alan esikuvien lailla. Jujuna on, mikäs muukaan kuin, toisen aallon black metal – tällä kertaa melodioin ja reippaan tempon saattelemana.

Suomeksi syljetty kuuden biisin esikoiskokopitkä rakentuu varsin perinteistä ja yllätyksettömistä osatekijöistä. On selvää, että Satanic Warmasterit ja Hornat on kuunneltu, siinä määrin vähän mitään joukosta erottuvaa ja erilaista tässä on tarjolla. Tällä ei suuremmin ole väliä, silä Lyöden taudein ja kirouksin on yllättävänkin menevää ja hyvin tehtyä black metalia.

Ylitsevuotaviin melodiakuljetuksiin bändi ei taivu, eikä toisaalta minkäänlaisiin herkistelyihin. Raakasoundinen kiekko soi diskanttisen kirskuvasti ja sihisten. Korvan tottuessa ulosantiin soundia on vaikea pitää genren huomoiden huonona, mitä nyt alapäätä olisin ehkä kaivannut hitusen enemmän.

Samaa kireyttä on mukana vokalistin äärikireässä kurituksessa, joka hakee epäinhimillisyyttä lähes danifilthmaisista sfääreistä.

Tämän näytteen perusteella Riivaus on ehtaa kotimaista black metalia hyvässä ja pahassa. Omaperäisyyttä on kuin vesilasillisessa, mutta jos tämä ei haittaa Vihtahousuun hurmioitunutta kuulijaa, en koe, että syitä ohittaa levyä juuri löytyisi.10.08.2017, Serpent
https://wolfspellrecords.bandcamp.com/album/ly-den-taudein-ja-kirouksin Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1704
Palaa »