Kansitaide Janvier
Janvier
CD
[ Wolfspell Records ]

( 4½ )
01. Des pas dans la neige
02. A travers la tourmente I
03. A travers la tourmente II
04. A travers la tourmente III

Pohjois-amerikkalaisten luonto-bm-yhtyeiden kirjavaan joukkoon lukeutuu myös viime vuonna perustettu Janvier. Kaksimiehisenä toimivan yhtyeen nimikkodebyytistä jää kuitenkin päällimmäisenä mieleen vain reilut tuulensuhinat ja paskasoundinen kitarointi.

Neljästä pitkästä biisistä koostettu puolituntinen rakentuu fiilistelystä, kahden pennin kitaramelodioista ja runsaasti kaiutetuista rääkylaulista. Näistä ja tuulisampleista, joita muistetaan kyllä käyttää niin alussa, lopussa kuin kesken kaikenkin.

Tuulenpuhinat ovatkin levyn parasta antia ja kiekollisen sitä puoliakustisen kitaran ohella olisikin riittänyt yhtä kelvollisen levyn tekemiseen kuin mihin nyt on Janvierin duo ylettynyt. Biisien sekä soundien kansa on nimittäin punnerrettu yli aidan matalimmasta kohdasta. En tiedä oikein miten muutoin melodioita kuvaiilisin kuin käppäisiksi.

Kun raaka-aineet ovat mitä ovat, on turha odottaa kovin kaksisia biisejä. Ylipitkät kipaleet ovat puuduttavaa pakkopullaa, joista on mahdotonta innostua. Rääkylaulu on mukavaa keskinkertaisuutta, mutta kaikki muu jättääkin toivomisen varaa. Komeasta ulkoasustaan ja mukana tulevasta julisteesta huolimatta Janvier on nopeasti unohdettavaa tauhkaa.10.08.2017, Serpent
https://www.facebook.com/janviermetalnoir/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 569
Palaa »