Kansitaide Deadlife
Where Life Ends
CD
[ Wolfspell Records ]

( 6½ )
01. It Will Only Get Worse
02. Please Don't Save Me
03. The Wounds That You Gave
04. I Was Almost Human
05. Worms
06. Clarity of Thought
07. Where Life Ends
08. The Depth
09. Wasted Away

Deadlife-orkestereita on moneen menoon: on jenkkiläistä groove-metallia, kasarihenkistä synthwave-tuuttausta sekä "tietenkin" depressiivistä black metalia, joka tällä kertaa tulee Ruotsista. Nopeana nimenpudotuksena mainittakoon italialainen Forgotten Tomb, jonka etenkin alkupään tuotanto tulee tästä tapauksesta mieleen kuin kyse olisi lähestulkoon samasta bändistä.

Vain seitsemisen vuotta kasassa ollut Deadlife on aktiivinen bändi. Matkan varrelle lukeutuu parisenkymmentä julkaisua, kun mukaan lasketaan tämä yhtyeen viides kokopitkä, Where Life Ends. Tai ehkä enemmänkin pitäisi puhua
sooloprojektista, sillä kaikesta vastaa nimimerkki Rafn, jolta aiempia bändejäkin löytyy toista kymmentä.

Where Life Ends on passeli lisäys jo melko tallottuun genreen, joskin hyvin mielikuvitukseton ja tavanomainen sellainen. Biisit ovat hidastempoisuudessaan ja tunnelmallisuudessaan asianmukaista synkistelyä. Polulta ei poiketa, eikä levy iske innovaatiohakulla. Tietyllä tavalla levy on siis tuttua ja turvallista, jopa lähes tylsistymiseen asti.

Ehkä kuitenkin suurin pettymys on se, ettei se tavoita genren äärimmäisiä laitoja. Vaikka tunnelma onkin kohdallaan, levyä kuunnellessa herää kysymys "mihin tätä lopulta oikeastaan tarvitaan?" Soundit ovat ohuehkon sähköiset ja kaiutettu etäinen rääkynä kelvollista, jos ei sen erikoisempaa.

Deadlife on tässä muodossaan ihan kiva tuttavuus, mutta siinä määrin tavanomainen, ettei levy ainakaan omaan levyhyllyyni päädy. Depressive black metalin kovimpien fanien kannattaa kuitenkin ainakin koekuunnella kiekko ennen ostopäätöksen tekmistä.09.08.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Bionic Chrysalis
Bionic Chrysalis
[ Digital ]
https://www.facebook.com/deadlifeofficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 536
Palaa »