Kansitaide Lęk
Shadows of Black Souls
CD
[ Wolfspell Records ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Absencja ducha
02. Spiritual Satanism
03. As Leaves
04. Possessed by Dark Sounds
05. Castle of Darkness
06. Shadows of Black Souls
07. Nostalgia
08. Mermaids

Tämä puolalaisbändi ei lyö leikiksi, vaikka ruotsalainen näin saattaisi asiaa ajatellakin. Kysessä on satanistinen black metal -yhtye, jonka nimen väitetään tarkoittavaan puolaksi pelkoa. Vuorossa puolestaan on yhtyeen toinen julkaisu Shadows of Black Souls, joka tarjoaakin paketin melodista mustuutta.

Keskitempoisesti ja melodisesti etenevä levy on rakennettu perusvarmasti vailla suurempia riskejä. Erottuvin "erikoisuus" on ylväästi vedetyt puhtaat lauluosuudet, jotka tuovat mieleen Taaken kaltaiset jylhyydet. Muutoin Lęk soi tutun turvallisesti ja genrekonventioita noudattaen. Paikoin kiihdytellään reippaampeen paukutukseen, mutta nämäkin ovat selvästi vähemmistössä.

Melodisuus on levyn alfa ja omega, ja tuo malli on haettu Ruotsista. Göteborgmaisuus sekä osin Dissectionin ylijäämämateriaalin mieleen tuovat melopalat ovat vaivatonta, mutta samalla nopeasti unohdettavaa kuultavaa. Vaikka Shadows of Black Souls on sinänsä helppo pala nieltäväksi, erityisen hyväksi teosta on paha kutsua.

Soundeiltaankin levy on enemmänkin vahvaa peruspuurtamista kuin mitään sen tiukempaa jälkeä. Sen sijaan vokalisti Vargnattin kireitä ärinöitä kuuntelee mielikseen.

Shadows of Black Souls on mukiinmenevä tapaus melodisen black metalin saralla. Mitään ikimuistettavaa levy ei valitettavasti tarjoa.10.08.2017, Serpent
https://www.facebook.com/officiallek Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 543
Palaa »