Kansitaide Kalmankantaja
Demonwoods
CD
[ Wolfspell Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. The Wanderer in Eternity
02. Sorrow
03. Demonwoods

Lähinnä liukuhihnamaisesta julkaisutahdistaan ja epätasalaatuisesta black metalistaan tunnettu Kalmankantaja on jollain tapaa uudistunut vuoteen 2017 tultaessa. Tai ehkä tämä vain tuntuu siltä, sillä parantunut tyyli löytyi jossain Tyhjyys-levyn (2016) kohdalla.

Demonwoods
hämää biisimäärällään: vain kolme biisiä antavat syyn olettaa, että kyse olisi ep-julkaisusta. Kyseessä on kuitenkin jo peräti yhtyeen kymmenes täyspitkä jonka biiseistä pari vetää reilun vartin kestoon. Keskimmäinen instrumentaaliraita puolestaan tarjoaa välipalan vain kolmen minuutin kestollaan.

Se todellinen uudistuminen löytyy kuitenkin itse biiseistä, sillä heti ekana kuultava The Wanderer in Eternity on komeassa melodisuudessaan kaihoisa ja surumielinen tapaus . Kappale ei tunnu lainkaan ylipitkältä ja koskettimet tuovat sävellykseen miellyttävää lisäsävyä. Kyseessä onkin yhtyeen parhaimmasta päästä oleva sävellystyö.

Toisena kuultavan Sorrow'n rooli on toimia astinlautana levyn päättävään nimikkokappaleseen, johon on pyritty hakemaan Burzumin Hvis Lyset Tar Oss -aikakauden tunnelmaa. Vaikka karheat rääkylaulut eivät samalle tasolle yletä, on kaihoisuutta huokuva biisi sinänsä onnistuneen tuntuinen. Myös kappaleen puhtaat laulut tuntuvat hyvältä lisältä veisun tunnelmaan.

Demonwoods edustaakin sitä parempaa Kalmankantajaa, josta jo Tyhjyys antoi osviittaa. Vaikka yhtyeen julkaisutahti on säilynyt tiuhana ja ylitsevuotavana jo vuodesta 2014 lähtien, on tasoa saatu hilattu ylös.

Lopuksi mainittakoon, että Demonwoods on kenties visuaalisesti komein yhtyeen lukuisista julkaisuista. Kansi- ja sisäkuvien anti onkin omiaan nostamaan levyn tunnelman synkeälle tasolle. Tästä on hyvä jatkaa.07.08.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Routamaa
Routamaa
[ CD ]
Tyhjyys
Tyhjyys
[ CD ]
Ahdistus
Ahdistus
[ CD ]
Ikuinen taival
Ikuinen taival
[ CD ]
Elävältä haudattu
Elävältä haudattu
[ CD ]
https://www.facebook.com/Kalmankantaja-211871848850139/ https://kalmankantaja.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1574
Palaa »