Kansitaide White Moth Black Butterfly
Atone
CD
[ kScope ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. I: Incarnate
02. Rising Sun
03. Tempest
04. An Ocean Away
05. Symmetry
06. II: Penitence
07. The Sage
08. The Serpent
09. Atone
10. III: Deep Earth
11. Evelyn

White Moth Black Butterfly -kokoonpano kiteytyy TesseracT-vokalisti Daniel Thompkinsiin sekä Skyharbor-kitaristi Keshav Dhariin. Yhtye täydentyy brittivokalisti Jordan Turnerilla ja kosketisoittaja Randy Slaughilla.

Thompkinsille White Moth Black Butterfly toimii varoventtiilinä materiaalille, joka ei ole pääbändin pirtaan sopivaa. Ei ihme, sillä Atone on äärirauhallinen albumi, jota voisi verrata Sigur Rósiin, Massive Attackiin ja jopa jollain tasolla nyky-Anathemaan. Etenkin Jordan Turnerin pehmeä ääni maadoittaa koko albumin tunnelman eteerisen rauhalliseksi. Thompkins tarjoaa puolestaan kauniisti soivan vastaparin Turnerin äänelle.

Atone on rauhallinen ja kauniisti tuotettu albumi, jota voisi luonnehtia kokonaisuutena vähäeleiseksi. Vain 37 minuutin mittainen albumi sujahtaa ohitse yllättävänkin nopeasti. Atone on tiivis kokonaisuus, josta en välttämättä nostaisi yhtään raitaa toista paremmaksi.

Vaikka taustalla on TesseracTin ja Skyharborin osaamista, Atone ei muistuta millään muotoa pääbändejään. Yhtye itsekin kuvailee soundiaan määritelmällä "adult contemporary pop", joka on kieltämättä hyvinkin osuva. Progetausta vilahtelee sovituksissa ajoittain, mutta instrumentit keskittyvät silti tukemaan suurta kokonaisuutta. Pääroolissa ovat koskettimet, jousisovitukset ja kauniit lauluäänet.

Suositellaan siis rauhallisen adult contemporary popin ystäville. Albumin tahdissa on helppoa karistaa työpäivän stressi harteilta tarvittaessa.30.08.2017, Niko Kaartinen
http:///www.facebook.com/whitemothblackbutterfly Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 654
Palaa »