Kansitaide Eskapism
Tales of Elder Forest
CD
[ Wolfspell Records ]

( 5½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Із глибин віків
02. І рунами ти говориш...
03. У небі місяць зіходить смутний
04. Сумом закутий, відчаєм сповнений
05. Дивувалась зима
06. Замовкли ліси
07. Падає сонце в осінні обійми
08. Зорепад
09. Tortured By Solitude (Coldworld cover)

Ukrainalaisen tunnelmallisen black metalin parista on tullut tämän vuosituhannen puolella useampikin kiinnostava julkaisu. Parisen vuotta sitten perustetun Eskapismin debyyttilevy Tales of Elder Forest ei kuitenkaan kuulu näihin, vaikka samassa tyylilajissa operoikin.

Levyn voi tiivistää sanoihin nopeatempoinen melodinen black metal. Vaikka mukana on keskitempoisiakin osuuksia, juuri levyn reipastempoisuus on sen leimallisimpia piirteitä. Toisena tulevat kahden pennin puupäämelodiat, heikot kitarasoundit ja tavanomaisuus.

Eskapism ei niinkään tee asioita selkeän huonosti, soundeja lukuun ottamatta, kuin yksioikoisen keskinkertaisesti. Riffit eivät päätä huimaa ja ankeat kitarasoundit vain korostavat tätä. Kitarat kuulostavat itse asiassa siltä, että kitaran särkijästä on loppunut patteri kesken kaiken, eikä yhtye ole tätä huomannut. Tai ehkä tulema menee kokemattomuuden piikkiin. Syyllä ei sinänsä väliä, lopputulos ei kuitenkaan ole kaksinen.

Rääkylaulut ovat lajille tyypillistä ja sellaisena nopeasti unohdettavat. Koskettimilla luodaan tunnelmaa, pääosin onnistuneesti, joskin niidenkin monimuotoisuus on luokkaa kaksi sormea ja naapurin tytön pianotunnit.

Tales of Elder Forest on oivallinen esimerkki keskinkertaisesta black metalista ilman selkeitä huippukohtia tai läpisurkeita epäonnistumisia.09.08.2017, Serpent
https://www.facebook.com/eskapismofficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 546
Palaa »