Kansitaide D. Aphelium
Sprungen ur lust
CD
[ Wolfspell Records ]

( 7 )
01. In i evigheten
02. När världen sakta rämnar
03. Stöpt i mörkor och kyla
04. Innan vår födelse
05. Tar giftet med sig ner i jord
06. Ut på de nakna hällarna
07. Hymn till aktion
08. Under månljusets sken

Kosmisia koskettimia, tunnelmoivia kitaramelodioita ja kireää rääkynää. Näitä on luvassa ruotsalaisbändi D. Apheliumin black metal -debyytillä Sprungen ur lust.

Levyä voisi luonnehtia keski-ikäisen kuuntelijan vaihtoehdoksi hysteeriselle Limbonic Artille. Yhtymäkohtia löytyy avaruudellisista kosketintapeteista nopeatempoiseen jyysteeseen, joskin selkeitä erojakin on. Sprungen ur lustin kohdalla meininki on kuitenkin selvästi säyseämpää, paikoin jopa rauhallista.

Vaikka levyllä on paljon hyviä hetkiä ja yleistunnelma on hyvin kohdallaan, kokonaisuudessa on myös paljon selkeitä puutteita. Melkoisen suuri osa kokonaisajasta nimittäin on vain "ihan jees" -tason fiilistelyä ilman suurempaa tunnelatausta suuntaan tai toiseen, varsinaisesta tarttuvuudesta nyt puhumattakaan. Soundipuoli jatkaa samalla linjalla. Ohuehkot kitarasoundit tuoksahtavat kotikutoiselta bedroom black metal -tunnelmoinnilta, jos sitten rummut ja kireä rääkynöinti paremmalla mallilla onkin.

Sprungen ur lust ei ole mikään omaperäisyyden kukka tai maata järisyttävä tekele. Silti se on kaikessa tasaisuudessaan mukava uusi tuttavuus, jolta sopii odottaa kiinnostavaa levyä tulevaisuudessakin. Etenkin tunnelmallisemman blackin seuraajille levy on tsekkailun väärti.09.08.2017, Serpent
https://www.facebook.com/daphelium/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 414
Palaa »