Kansitaide Next To None
Phases
CD
[ InsideOut Music ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. 13
02. Answer Me
03. The Apple
04. Beg
05. Alone
06. Kek
07. Clarity
08. Pause
09. Mr. Mime
10. Isolation
11. Denial
12. The Wanderer

Progea seuraavana on hankalaa suhtautua neutraalisti yhdysvaltalaiseen Next To Noneen. Bändistä puhuttaessa tulee ensimmäisenä mieleen rumpali Max Portnoy ja hänen progelegenda-isänsä, rumpali Mike Portnoy. Next To Nonen kohdalla ei malta olla miettimättä nepotismia: olisiko yhtye näin pitkällä näin varhain, ellei taustajoukoista löytyisi näin kovaa pelimiestä?

Yhtyeen kakkosalbumi Phasesin musiikista myös kuulee Dream Theaterin vaikutuksen. Yhtye on kuin DT sekoitettuna Between The Buried And Men ja Peripheryn ilmaisuun. Alavireistä djentiä, tiuhaan vaihtuvia osia, tahtilajivaihdoksia ja kosketinbreikkejä, jotka ovat suoraan Jordan Rudessin oppikirjasta. Ja sitten sitä superteknistä rumpalointia.

Max Portnoy kilkuttaa komeasti ja aivan isänsä veroisesti. Teknistä menoa on jopa siinä määrin, että välillä tulee tunne siitä, onko yhtye vain koottu esittelemään eräänkin muusikon taitoja. Sillä kappalemateriaali ei aina vaikuta. Eikä koskettimia soittavan vokalisti Thomas Cucen laulusoundi, josta kuulee ikävällä tavalla miehen nuoruuden.

Portnoy tai ei, jos levy laitettaisiin soimaan ilman tietoa tekijöistä, se ei silti vakuuttaisi täysin. Phasesilta löytyy hienoja hetkiä, mutta albumi tempoo liikaa vähän kaikkiin suuntiin sekä sortuu yliyrittämiseen. Yhtye on oikeasti teknisesti kovatasoinen, mutta Phasesilla lopputulos ei ole sama kuin osiensa summa. Lisäksi 78 minuutin mittainen albumi on liian tuhti paketti. 19-minuuttinen päätösraita The Wanderer alkaa jo puuduttaa.

Ei siinä, kyllä progehäröilyn ystävien kannattaa Phases tsekata. On tässä kuultu paljon huonompaakin, mutta myös parempaakin. Next To Nonen tulevaisuus on silti ihan valoisa, sillä yhtye on erittäin kehityskelpoinen.02.08.2017, Niko Kaartinen
http://www.nexttonone.net https://fi-fi.facebook.com/NextToNoneband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 604
Palaa »