Kansitaide Lost Shade
Hegau
CD
[ Oomoxx GmbH ]

( 6 )
01. Bis ans Ende dieser Zeit
02. Konigsmord
03. Am Abgrund
04. Walkurenschicksal
05. Blutrausch
06. Gefangen im Schnee und Eise
07. Barbarossa
08. In Stein gemeisselt
09. Tod, Krieg und Finsternis
10. Hegau

Saksalaisten viehtymys viikinkimetalliin jaksaa huvittaa vuodesta toiseen. Tämän genren yrittäjiin lukeutuu myös vuonna 1999 perustettu Lost Shade. Ilmeisesti tasaisesti seitsemän vuoden välein levyjä synnyttävä bändi on edistynyt nyt kolmanteen täyspitkäänsä. Lopputulema on paikoin kuin piripäistä Amon Amarthia, ja toisaalta hoilotuksilla täydennettyä melodista deathin ja blackin sekoitusta.

Vaikka yhtymäkohtia on moneen suuntaan, Lost Shade tekee tavallaan selkeästi omaa juttuaan. Melodinen kitaratyöskentely, kärinälaulut, ajoittaiset deathmetalmaisuudet ja folk metalille tuttu hoilottelu ovat kaikki läsnä. Toisaalta taas levyä leimaa selkeä sakemanniblackin piirre ja juurikin tältä vähemmän ankaralta ja synkältä sektorilta. Puhtaaksi black metaliksi Hegauta ei erehdy luulemaan hetkeksikään.

Teknisesti ottaen Hegau tuntuu hienoisesti epäonnistuneelta. Levy on miksattu todella hiljaiseksi ja vahvistimen perusasetuksista sai vääntää reilusti äänenvoimakkuutta ylöspäin ennen kuin levy alkoi soida riittävän lujaa. Toinen huomio kiinnittyy soundeihin, joissa etenkin kitaroiden kannalta voisi olla paljon enemmän munaa. Toki tähänkin tottuu useamman pyöräytyksen jälkeen, mutta ensivaikutelma tästäkin tuntui löysällä vehkeellä naputtelulta.

Kärinälaulu, jos ei nyt persoonallista, edustaa epätavallisen kireää päätä. Lienee makuasia miten hyvin moisen kanssa elää. Tässä yhteydessä ääni toimii, vaikkei parhaasta päästä olekaan.

Kun ruvetaan ynnäämään levyn puolia toisiinsa, käy selväksi, ettei Hegau ole järin ihmeellinen teos. Biisit ovat b-luokan mukiinmenevyyttä ja soundit samaa tasoa. Vaan edes nillityksistäni huolimatta en kykene pitämään levyä rehellisesti sanoen huonona. Kesiknkertaisuuden suo kuitenkin kutsuu vahvasti tätä levyä luokseen. Sakemannimenosta pitäville arvosanaan voi riipaista pari pistettä fanilisää.01.08.2017, Serpent
https://www.facebook.com/lostshade/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 619
Palaa »