Kansitaide GlerAkur
The Mountains Are Beautiful Now
CD
[ Prophecy Productions ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Augun Opin
02. Can’t you wait
03. HallAlone
04. Strings
05. Fagurt er á fjöllunum núna

GlerAkur on islantilaisen säveltäjän ja äänisuunnittelija Elvar Geir Sævarssonin yhtye. Islannin kansallisteatterissa äänimiehenä toimivan Sævarssonin soundimaailmasta kuuluu teatterin vaikutus, sillä tyylillisesti The Mountains Are Beautiful Now menee tunnelmallisen post rockin lokeroon. Vertailukohtia voisi kaivaa vaikka Isisin, Pelicanin ja muiden tunnelmarockin tekijöiden suunnalta.

The Mountains Are Beautiful Now on sävelletty alkujaan Jóhann Sigurjónssonin vuonna 1911 kirjoittaman Fjalla-Eyvindur & Halla -näytelmän vuoden 2015 versiota varten. Näytelmää sen paremmin tuntematta voi todeta albumin toimivan myös näytelmää näkemättä.

GlerAkurin musiikki soi albumin aikana monesti etäisenä ja utuisena. Sævarssonille kiitos myös siitä, että yhtyeen soundimaailmassa ei äristä, kuten niin monet muut vastaavan genren yhtyeet tuntuvat tekevän. Koko 48-minuuttinen albumi on tunnelmaltaan hauras, ja sähköisillä instrumenteilla ei rakenneta isoja vyörytyksiä, vaan tunnelma aaltoilee maltillisena koko albumin ajan. Laulua kuullaan ajoittain lähinnä kuoromaisena efektinä. Sähkökitarat ovat myös kohtuullisen harvassa ambientiin nojaavassa äänimaailmassa.

The Mountains Are Beautiful Now on kieltämättä tunnelmaltaan nimensä mukainen albumi. Monesti fiilis on kuin katselisi korkeita, lumisia vuortenhuippuja kirkkaana talviyönä riipivässä pakkasessa. GlerAkurin tunnelma on kylmä ja viimainen, mutta samalla jotenkin lämmittävä.29.07.2017, Niko Kaartinen
http://glerakur.bandcamp.com/ https://fi-fi.facebook.com/glerakur/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 607
Palaa »