Kansitaide Dream Evil
SIX
CD
[ Century Media ]

( 5- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Dream Evil
02. Antidote
03. Sin City
04. Creature of the Night
05. Hellride
06. Six Hundred and 66
07. How to Start a War
08. The Murdered Mind
09. Too Loud
10. 44 Riders
11. Broken Wings
12. We Are Forever

Kesto: 51 min.

Vuoden 2004 paikkeilla muuan kaverini oli vakuuttunut siitä, että ruotsalainen Dream Evil oli maailman paras (metalli)bändi ja etenkin tuolloin tuore The Book of Heavy Metal -kiekko (2004) edusti metallimusiikkia parhaimmillaan. Kuuntelin em. levyn läpi silloin enkä ollut vakuuttunut sen erinomaisuudesta tai edes laadusta, vaan koko lätty kuulosti läpensä keskinkertaiselta perusheviltä. Olen aina välillä yrittänyt uudelleen, kokeillut muitakin levyjä yhtyeen diskografiasta, mutta yksikään ei ole jäänyt soittimeeni yhtä soittokertaa pidemmäksi ajaksi. Yhtyeen uudella SIX-levyllä on siis mahdollisuus pelastaa koko poppoon maine silmissäni.

Sitä se ei tee, vaan SIX on muutamina hetkinään keskinkertainen levy, muutoin se jää selvästi kelvollisuuden riman alle. Yritän olla käyttämättä sanaa ”väsynyt” liian usein – kuinka energiseksi tarkoitettu jytä voisi olla väsyttävää tai väsynyttä? – mutta se on paras mahdollinen sana kuvaamaan Dream Evilin sävellystyön jälkeä anno Domini 2017. Yksikään riffi, melodia tai kertosäe ei nappaa, ei vain lähde sitten millään; yritys on kova, mutta lopputulos on kaikkea muuta. Sanoituksista, kun puhutaan kornista perinnehevistä, ei nobeleja voiteta, mutta lapsellisesta ”mehän biletetään ja vitut muista” -uhoamisesta meuhkaava Too Loud on kivuliasta ja kiusallista kuultavaa.

Aneemisten sävellysten, sanoitusten ja sovitusten lisäksi myöskään solisti Nick Night (Niklas Isfeldt) ei soundaa kovin mairittelevalta. Totta puhuakseni, minun oli tarkistettava, että nokkamies ei ollut vuosien varrella vaihtunut tietämättäni johonkin toiseen, koska laulu on kautta levyn sellaista ponnetonta röhinää ettei pahemmasta väliä. Night vetelee biisit läpi autopilotilla sieltä, missä aita on matalin, ja se kuuluu, kauas; kun hän yrittää jotain muuta, hän sortuu karmaisevaan ylitulkintaan ja vonguntaan (kuunnelkaa Creature of the Nightin bridgeä… hirveää räpellystä). Tilannetta ei auta myöskään se, että levy on auttamatta ylimittainen ja Nightin yksipuolinen tulkinta ärsyttää viimeistään toisen biisin kohdalla, sitä seuraavista kymmenestä rallista puhumattakaan.

SIXiä on vaikea suositella oikein kenellekään: bändin fanit saavat toki uuden levyn seitsemän vuoden tauon jälkeen, mutta uskon heidänkin mieluummin etsivän käsiinsä laadukkaampaa tai ainakin siedettävämpää perinneheviä; kaikki muut voivat ohittaa levyn suosiolla. Sääli, sinänsä, koska proge- ja taidehevin täyttämä kesäni olisi kaivannut kelvollista ja konstailematonta perusheviä.29.07.2017, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
In The Night
In The Night
[ CD ]
Gold Medal In Metal (Alive & Archive)
Gold Medal In Metal (Alive & Archive)
[ DVD ]
United
United
[ CD ]
The Book of Heavy Metal
The Book of Heavy Metal
[ CD ]
Children of the Night
Children of the Night
[ MCD ]
http://www.dreamevil.se/ https://fi-fi.facebook.com/DreamEvilOfficial/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1063
Palaa »