Kansitaide Thalamus
Hiding from Daylight
CD
[ ViciSolum Productions ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Time
02. The Painter
03. Don’t Leave Me Behind
04. Someday
05. Hiding From Daylight
06. Absolution
07. Down In A Hole
08. Vertigo

Omalla tavalla kaunista mutta samalla raskasta, 1970-luvulta kalskahtavaa heavya soittava Thalamus tuo vahvasti mieleen niin Green Carnationin kuin Audrey Hornenkin. Sillä erotuksella kuitenkin, että Thalamus pitää kokonaisuuden asteen pari raskaampana ja rokimpana kuin edellä mainitut verrokit.

Hiding From Daylight lepää edellisten levyjen tapaan mukavasti groovaavilla riffeillä, oikeaoppisesti pumppaavilla uruilla ja ehdottomasti Kjell Bergendahlin laulun varassa, jossa nyansseja löytyy laidasta laitaan, sekä juuri sopivasti räkää ja rouheutta tuomaan tuntua eletystä elämästä.

Jo levyn aloittavan Timen voimalla vyöryvät ja tunnelmalliset ensimmäiset pari minuuttia tuovat kylmät väreet. Potin räjäyttää viimeistään levyn puolivälin Someday, jonka bluesmaisempi lähestymistapa rauhoittaa kokonaisuutta, mutta toisaalta antaa myös Bergendahlille lisätilaa tulkita sydämensä kyllyydestä.

Onkin sääli, että levylle on sattunut muutama mitäänsanomattomampi sävellys, jotka menevät ohi jättämättä mitään muistijälkiä. Niin hieno levy kuin Hiding from Daylight onkin, kaipaisi tuotanto hieman lisää puhtia. Paikoitellen levylle jäänyt demomaisuus ihmetyttää, kun biisimateriaali on kuitenkin jokseenkin hyvin paketissa. Studiossa olisi kannattanut viettää vielä muutama päivä ainakin miksauksen ja masteroinnin kimpussa.

Lopiksi sanottakoon, että muutaman välimallin biisin ja heikohkon tuotannon alta löytyy todella väkevä levytys, joka päätyy soittimeen kuin varkain. Ehdoton suositteluni groovaavan, raskaahkon ja voimalla puhalletun laulun ystäville. Varoituksen sana kuitenkin jo ennakkoon: levy sisältää hämmentävän määrän päähän soivaan jääviä kertsejä!29.07.2017, Tuomio Harju
http://www.facebook.com/thalamusband/ http://www.thalamusband.se/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1183
Palaa »