Kansitaide Ash and Coal
Legacy
CD
[ ViciSolum Productions ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Never Learn
02. Tell Them Not to Be Afraid
03. War Is Coming
04. Everyone's a Misanthrope
05. Evil One
06. Rip It!
07. The Eating Fire
08. Black Waters
09. The Value of Sparrows
10. We fall

Ruotsalainen Ash and Coal on musikaalisesti mielenkiintoinen tapaus. Vuodesta 2008 lähtien toiminut yhtye yhdistelee tummanpuhuvassa musiikissaan saumattomasti rockia ja metallia. Alkuvuodesta ilmestynyt kakkoslevy Legacy tuo mieleen yhtäältä Nick Caven ja toisaalta Tiamatin uudemman tuotannon.

Toisaalta musiikissa voi aistia myös ripauksen Fields of the Nephilimin tapaista menevyyttä tai ainakin sen vaikutuksia Ash and Coalin musiikkiin. Ehkäpä nostaisin mukaan myös King Duden, vaikka laulutyyli tyystin erilainen onkin.

Legacyn yleisilmapiiri on synkeän svengaava ja toisaalta ilmavan rokkaava. Kuin Tiamat, joka on ravistanut goottinahkatakkinsa narikkaan ja pukenut päälleen kulahtaneen farkkurotsin. Keveimmillään meno tuo edellä mainitun Caven, kun taas toisaalta raskaimmillaan meininki on raudan maku suussa työstettyä metallia. Lopputulos on kiehtova ja kaukana tavanomaisuudesta.

Ilmava äänimaailma antaa paljon tilaa erilaiselle fiilistelylle ja sitä voikin pitää yhtenä levyn onnen avaimista. Laulupuolen raspinen "puhdas" laulu sopii menoon hyvin ja juuri tämä seikka nostaa Tiamatin mieleen tuon tuostakin. Vaikkei Legacy ole nappiosuma sinänsä, on levy ehdottomasti plussan puolella. En tiedä kelle sitä tismalleen suosittelisin, mutta jos edellä mainitut nimet yhtään herättävät hyviä viboja pääkopassa, suosittelen tutustumaan bändin antiin itse.31.07.2017, Serpent
https://fi-fi.facebook.com/ashandcoal/ http://www.ashandcoal.se/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 688
Palaa »