Kansitaide Brown, Rex
Smoke on This...
CD
[ SPV ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Lone Rider
02. Crossing Lines
03. Buried Alive
04. Train Song
05. Get Yourself Alright
06. Fault Line
07. What Comes Around…
08. Grace
09. So Into You
10. Best of Me
11. One of These Days

Rex Brown lienee yksi modernin metallin uraauurtavista, mutta suurelle yleisölle aavistuksen piiloon jääneistä, basisteista. Eittämättä kaikki kuitenkin ovat tietoisia miehen urasta Panterassa ja Downissa. Tällä kertaa mies on asialla soololevyn muodossa ja kitaran varressa.

Ihan ensipyöräytyksellä korviin pistää – kirjaimellisesti – käsittämättömän kovalla olevat rumpujen pellit. Alex Van Halenin haikkasaundi on aika ujo tähän verrattuna. Siispä epätoivoinen teko: masteroin biisit uudestaan. Liekö osittain kyseessä mp3-promoversion ongelma, sillä suoratoistopalvelusta löytyvät pari biisiä eivät ole aivan niin kammottavia, vaikka niissäkin samaa kihinää on. Tämän lisäksi soundimaailma vaihtelee biisistä toiseen, joten kokonaisuus on teknisiltä ansioiltaan jopa demotasoinen.

Remasteroinnin jälkeen kuuntelukokemus on, jos nyt ei mukiin, niin shottilasiin menevä. Osa biiseistä groovaa ammattitaitoisesti (Crossing Lines, Train Song), osassa mennään Rexin ikisuosikki Beatlesin viitoittamalla tiellä melodisesti ja jopa hempeän kauniisti (Get Yourself Alright, Best of Me). What Comes Around… kuulostaa keskinkertaiselta Soundgardenilta. Muutoin ollaan aika perusgroovaavan rokin äärellä, ja tällöin kulminaatiopisteeksi muodostuu Rexin laulu.

Kun biisit rakentuvat vain olennaisesta materiaalista, niin laulutulkinta on se, johon huomio luonnollisestikin kohdistuu. Ja tässä on levyn kompastuskivi. Rexin ääni ja laulutaidot ovat mallia "melkein riittävä", ja ilmeisesti tästä syystä laulut on särötetty, muljutettu ja miksattu kovin hiljaiselle, jolloin sanoista ja melodioistakin on vaikea saada selvää. Vaikka äänessä kuuluu elämä ja kuljetut kilometrit positiivisesti, se ei kuitenkaan riitä kannattelemaan kaikkia biisejä.

Ihan kivaa Amerikan rokkiahan Smoke on This... periaatteessa on, mutta en kyllä ehdoin tahdoin sitä viitsi enempää kuunnella. Onhan tässä varmasti myös tätä kiikkustuoliosastoa, että Rexin on kiva lapsenlapsille kertoilla saaneensa aikaiseksi myös yhden soololevyn. Totta lie myös se, että sydänverta on sanoituksiin vuodatettu (Buried Alive käsittelee Dimebagin poismenoa) ja levy on varmasti hyvin rehellinen ilman mitään ennakkoajatuksia. Ja tätä täytyy kyllä arvostaa.27.07.2017, Jaakko Nikko
https://www.facebook.com/rexbrown/ http://rexbrown.net/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1425
Palaa »