Kansitaide Heart Attack
The Resilience
CD
[ Apathia Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Nocturnal Sight
02. Burn My Flesh
03. Congrats to People
04. Fight to Overcome
05. Sound and Light
06. When the Light Dies Down
07. Dead and Gone
08. Feed the Fire
09. Disorder
10. The Resilience

Jo on bändiä nimellä paiskattu. Etäisesti deathmetallilta kalskahtava nimi vie kuitenkin ranskalaisen thrash/groove metalin pariin, kuten Metal Archives asian ilmaisee. Tai jos levyjulkaisun mukana tullutta saateinfoa seurataan, modern thrash metalin. Harvinaista kyllä, molemmat määritelmät vastaavat myös sitä mielikuvaa, joka itselleni syntyi bändistä jo maistiaiskuuntelun myötä.

Painotus on thrashilla, joskin nykyaikaisella sellaisella, mutta myös groovea löytyy. Paikoin tämä tarkoittaa panteramaista revittelyä. Erityisen raskasta tai ääritempoista meno ei ole missään vaiheessa. Enemmänkin The Resilience paukuttaa thrashinsa hyväsoundisesti ja suoranaista yksinkertaisuutta kaihtaen. Laulupuolikin on karjahtelevan huutaen toteutettua thrash-ilmaisua. Hyvä niin.

Ennen kaikkea levyä voisi luonnehtia meneväksi ja energisen hyväntuuliseksi, vaikkei tekele sinänsä mikään ilopilleri olekaan. Jotain samaa tässä kuitenkin toisaalta on kuin Airbournen maltaisessa metallirockissa, mutta toisaalta selvästi astetta rässimmin. Olipa mielikuva tai genre mikä tahansa, The Resilience on tasaisen vahva levytys.

Lopun kruunaa instrumentaalinen nimikkoraita, joka yli kahdeksan minuutin kestostaan huolimatta on levyn parhaita biisejä. Ei hassumpi saavutus lauluttomalta vetäisyltä.

Kolmevarttinen The Resilience on vaihteleva, tasapainoinen ja kohtuullisen hyvin laadittu kokonaisuus. Sen suurimmaksi puutteeksi lopulta nousevat hienoinen mieleenpainumattomuus sekä tarttuvuuden puute. Niin mukiinmeneviä biisit kuin ovatkin, jotain vielä iskevämpää levyltä olisi kuitenkin kaivannut.27.07.2017, Serpent
https://www.facebook.com/heartattackmetal/ https://myspace.com/heartattacklegroupe Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 665
Palaa »