Kansitaide Septicflesh
Codex Omega
CD
[ Season of Mist ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Dante’s Inferno
02. 3rd Testament (Codex Omega)
03. Portrait of a Headless Man
04. Martyr
05. Enemy of Truth
06. Dark Art
07. Our Church, Below the Sea
08. Faceless Queen
09. The Gospels of Fear
10. Trinity

Kreikkalainen Septicflesh julkaisee albumeitaan verkkaisella tahdilla. Tuoretta Codex Omega -albumia edeltänyt Titan-albumi julkaistiin vuonna 2013. Codex Omega on jo yhtyeen kymmenes albumi.

Septicfleshiä voi kuvailla sinfoniseksi black- ja death metal -elementtejä yhdisteleväksi yhtyeeksi. Sinfonisuus määrittelee yhtyeen soundia isolla kädellä, mikä käy ilmi levyn avaavan Dante’s Inferno -kappaleen alkumetreistä lähtien. Kolmosbiisi Portrait on malliesimerkki siitä, miten tehdään elokuvamusiikilta kuulostavaa deathmetallia.  Enemy puolestaan osoittaa miten kuoroilla on paikkansa eeppisessä deathmetallissa.

Codex Omegalla sinfoniset elementit ja bändisoitannasta vähemmän tutut instrumentit istuvat täydellisesti yhteen perinteisen DM/BM-metallin kanssa. Codex Omegan kappalemateriaali on kauttaaltaan kiehtovaa ja monitahoista. Levyn tuotanto on vimpan päälle, ja Prahan sinfoniaorkesteri nostaa albumin aivan uudelle tasolle.

47 minuutin mittainen Codex Omega hujahtaa ohi kuin hetkessä. Ateenasta kotoisin oleva Septicflesh onnistuu tekemään mielenkiintoisen albumin genressä, jossa on helppoa pitkästyttää kuulija kuoliaaksi. Yhtyeen sovitukset hengittävät, eikä albumia ole ängetty täyteen lähinnä kitaristien sorminäppäryyttä tai rumpalin tekniikkaa esitteleviä suorituksia. Niitä löytyy, mutta hyvän maun rajoissa. Lisäksi kitaristi Sotiris Vayenasin puhtaan laulut nostavat kuulotavat hienon ylväiltä.

Codex Omega kuulostaa eeppiseltä ja isolta, eikä ole silti yhtään pöhöttynyt. Omissa kirjoissani Septicflesh pistää Wintersuninkin ahtaalle omassa genressään. Povaan yhtyeelle listasijoituksia, kun pohditaan vuoden 2017 parhaita albumeita.01.09.2017, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Titan
Titan
[ CD ]
The Great Mass
The Great Mass
[ CD ]
Communion
Communion
[ CD ]
http://www.septicflesh.com/ https://septicflesh.bandcamp.com/album/codex-omega Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3791
Palaa »