Kansitaide Alice Cooper
Paranormal
2CD
[ earMusic ]

( 7- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD1:
01. Paranormal
02. Dead Flies
03. Fireball
04. Paranoiac Personality
05. Fallen In Love
06. Dynamite Road
07. Private Public Breakdown
08. Holy Water
09. Rats
10. The Sound Of A

CD2:
New Songs By Alice Cooper Band:
11. Genuine American Girl
12. You And All Of Your Friends

Live:
12. No More Mr. Nice Guy
13. Under My Wheels
14. Billion Dollar Babies
15. Feed My Frankenstein
16. Only Women Bleed
17. School’s Out

Vanhaherra Alice Cooperin uudesta Paranormal-studiorieskasta voisi käyttää adjektiivia uusvanha. Alicelle aikaisemmin jo yhdeksän albumia tuottanut luottojätkä Bob Ezrin on tällä(kin) kertaa päästänyt käsistään levyn, joka on mukavan melodinen, orgaanisen kuuloinen ja vanhakantainen. Ja juurikin orgaanisuutensa ja vanhakantaisuutensa vuoksi se on ponneton ja särmätön. Eli siis taattua tavaraa 1970-lukuisen hevijytän faneille, parhaina biiseinä Fireball, Fallen In Love ja energinen Rats.

Tiiviin, mutta meikäläisen korville liikaakin old schoolilta kalskahtavan albumin kiinnostavuus- tai ainakin kuriositeettiarvoa (ainakin osan yleisöstä silmissä) nostavat nimekkäät vierailijat. U2-rumpali Larry Mullen Jr.:n soittoa nyt ei tietenkään levyltä häneksi tunnista, eikä Deep Purplen Roger Gloverinkaan bassottelua osaa korvallaan etsiä, mutta kun ZZ Toppisen vanha parta Billy Gibbonsin bluesränttäkitara alkaa mouruta kuin kolli keväällä, sen tietää heti, kuka soitinta määrää. Alicen studiobändi näkyy poikkeavan rajusti siitä mitä lavoilla nähdään: livekokoonpanosta ei näytä levyllä vaikuttavan ketään muita kuin kitaristi Tommy Henriksen. Tämänkin taisteluparina tai ehkäpä pikemminkin mentorina Paranormalilla on ruotsalaisvelho Tommy Denander.

Biiseissä ei ole vikaa. Ne ovat juuri sitä mitä olettaa saattaa: blueskaavaa ja 70/80-luvun jytää. Bisiit ovat napakoita eikä niitä venytetä liikaa. Niinpä albumin 10 rallia syövätkin kerta-annoksena kuuntelijan elämästä vain 35 minuuttia.

Kakkoslevyn ensimmäiset kaksi biisiä ovat pakkauksen erikoisinta, ja hassua kyllä, myös parasta antia. Genuine American Girliä ja You And All Of Your Friendsiä sanotaan tässä alkuperäisen Alice Cooper Bandin uusiksi alkuperäiskappaleiksi, mitä ne toki varmasti ovatkin, jos nyt unohdetaan, että niissäkin soittavat Alice Cooper Bandin elossa olevien jäsenten (Alice + Michael Bruce + Dennis Dunaway + Neal Smith) lisäksi myös edellä mainitut Denander ja Henriksen. Kappaleista ensin mainittu menisi kepeämmällä tuotannolla vaikka fiftarirockista ja olisi vieläpä ihan hittibiisi lajissaan. Hienosti jytää myös You And All Of Your Friends – oikeastaan paremmin kuin useimmat ykköslevyn kappaleet.

Bonuslevy päättyy kuuteen vuoden 2016 luentaan Alicen suosituimmista ja tunnetuimmista livehiteistä, joista uusin on vuodelta 1992 ja loput 70-luvulta, joten niitä tuskin enää vuonna 2017 tarvitsee kenellekään esitellä...27.07.2017, Mape Ollila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Raise The Dead – Live From Wacken
Raise The Dead – Live From Wacken
[ CD+DVD ]
Old School (1964 - 1974)
Old School (1964 - 1974)
[ BOX ]
Welcome 2 My Nightmare
Welcome 2 My Nightmare
[ CD ]
Along Came a Spider
Along Came a Spider
[ CD ]
Live at Montreux 2005
Live at Montreux 2005
[ CD+DVD ]
http://www.alicecooper.com/ https://fi-fi.facebook.com/AliceCooper/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2839
Palaa »