Kansitaide Adagio
Life
CD
[ Zeta Nemesis Records ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Life
02. The Ladder
03. Subrahmanya
04. The Grand Spirit Voyage
05. Darkness Machine
06. I'll Possess You
07. Secluded Within Myself
08. Trippin' Away
09. Torn

kesto: 57:10

Ranskalaisen plektrajeesus Stéphane Fortén Adagio on laajentanut ilmaisuarsenaaliaan. Vaikka bändi on käynyt levy levyltä rankemmaksi, se on kuitenkin tähän saakka viihtynyt ainoastaan neoklassisessa heavyssä ja progemetallissa. Nyt maestro Fortén käyttämään musiikilliseen välineistöön voidaan huoletta lisätä myös tummanrapea djent-riffittely.

Onnistuneella joukkorahoituskampanjalla finansoitu ja yhtyeen omalla Zeta Nemesis -levymerkillä julkaistu, jykevästi rouhiva Life-albumi osoittaa heti kättelyssä mutta erityisesti kappaleessa The Ladder, että djenttailu toimii Yngwie-hevissä, vaikka sitä ei olekaan vielä kukaan aikaisemmin siihen luontevasti onnistunut niveltämään. Toinen Adagion nyt jo aivan omaa ilmettä alleviivaava tekijä on yhtyeen uusin lisäjäsen, Mayline, jonka murheellisesti soiva viulu tuo itämaisine etno-melodioineen kappaleisiin niin ainutlaatuisen klangin, että Adagiota ei voi enää muihin neoklassisiin bändeihin sekoittaa.

Tavalliseen tapaansa Adagio on vaihtanut taas laulajaa. Jyväskyläläistä Christian Palinia laulajan virassa seuraa nyt jenkkitykki Kelly Sundown Carpenter (Civil War, ex- Beyond Twilight, ex- Outworld). Jo levyn avauskappale Life pakottaa myöntämään, että niin tolkuttoman kova kitaristi kuin Forté onkin, levyn tähti on Carpenter. Hemmon ihan omanlaisensa laulusoundi ja hurjat palkeet tuovat teknisestikin vaikuttavaan suoritusheviin sellaisen tunnelatauksen, että tässä muotokieleltään lähes loppuun kalutussa genressä levy on mahtava edukseen erottuva poikkeus. Vertaisin Carpenteria jopa Yngwien Fire and Ice -levyn (1992) Göran Edmanin suorituksiin, joita genren ystävät mehustelevat edelleen. Samanlaista säkenöintiä Carpenterin vuodatuksessa on aistittavissa myös kappaleessa Trippin' Away jonka kertsit ovat silkkaa hunajaa korville. Viimeistään Tornissa Carpenter belttaa kovakorvaisemmiltakin vaikut korvista.

Forte on kerännyt ympärilleen bändillisen itsensä veroisia musikantteja, joten Life on toki mitä suurimmissa määrin progea ja suoritusheviä, ja soitto-orientoituneet kuuntelijat nauttinevat sen kappaleiden monikerroksisuudesta, sovituksista ja sirkustasoisista soittosuorituksista. Biisien kertosäkeissä on kuitenkin muillekin tarpeeksi tartuntapintaa, jotta kappaleet jäävät päähän. Ja ellei vielä sekään riitä, ihmettelen, jos Carpenterin laulaminen ei viimeistään kiinnitä jo puolikuuronkin huomiota. Mutta kuunteleepa Lifeä mistä em. syystä tahansa, pääasia että kuuntelee, Life nimittäin on yksi vuoden 2017 tähän asti vaikuttavimmista levyistä!26.07.2017, Mape Ollila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Archangels in Black
Archangels in Black
[ CD ]
Sanctus Ignis
Sanctus Ignis
[ CD ]
https://www.facebook.com/Adagio.online/ https://www.adagio-online.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2638
Palaa »