Kansitaide Dawn of Winter
In the Valley of Tears
2CD
[ I Hate Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD1:
01. Fallen Empire
02. Return to Forever
03. Ritual Magic
04. In the Valley of Tears
05. Where Low the Ravens Fly
06. Carnival of Souls
07. Funeral
08. Black Revelations
09. Sad Ocean
10. Dawn of Winter

CD2:
The Skull of the Sorcerer:
01. Dagon's Blood
02. The Skull of the Sorcerer
03. By The Blessing of Death
04. In Servitude To Destiny

Slow Is The Suffering
05. Titus Vanis
06. Slow Is The Suffering
07. Thirty and Miserable

In Servitude to Destiny
08. Sad Ocean
09. Funeral
10. Where Low the Ravens Fly
11. Dawn of Winter

Bändi mallia saksalainen perinne-doom. Dawn of Winterin debyyttilevyn uusintajulkaisu kattaa itse levyn lisäksi bonuslevyn, joka sisältää aikaisemmin cd-levyllä julkaisematonta kamaa l. ennen debyyttilevyä julkaistun In Servitude to Destiny -demon ja kaksi aikaisemmin vain vinyylillä julkaistua EP:tä (Slow is the Suffering, 2001 ja The Skull of the Sorcerer, 2012).

Dawn of Winteristä tulee vahvasti mieleen montakin perinteisemmän doom-suuntauksen edustajaa, ennen kaikkea Saint Vitus, Trouble ja Candlemass. Yhtyeellä on juuri genreen sopivat raskaat riffittelyt ja tunnelmoinnit, ja musiikista kuvastuu hautajaismainen surun ja epätoivon tunnelma. Yhtyeen heikoin lenkki puhtaasti musiikillisessa mielessä taitaa olla sen laulaja Gerrit Philipp Mutz. Hänellä on toki melkoisesti tunnetta ja tulkintaa laulussaan, mutta itse en pääse yli siitä, että hän kuulostaa liiankin vaikertavalta ja vinkuvalta. Laulusuoritus on lievästi epätasainen ja ylidramaattisuus menee välistä hieman korniksi, mutta on sitä tullut vastaan Mutzia huonompiakin doom-vokalisteja.

Yksittäisistä kappaleista tekee mieli nostaa esille Reverend Bizarren tyylisesti soiva Return to Forever, kohtalaisen eeppinen nimikkokappale In the Valley of Tears, sekä hitaasti murjova ja tunnelmallinen Funeral. Bonuslevyn materiaali kuulostaa päälevyyn verrattuna keskimäärin hieman vähemmän hiotulta ja soundeiltaan kenties hieman heikommalta.

Dawn of Winter on vaihteeksi sellainen itselleni aikaisemmin tuntematon perinteinen doom-yhtye, jolla on sentään kaikki perusasiat kunnossa ja se pitää tasonsa läpi tuplajulkaisun. Kokonaisuus on toimiva.22.07.2017, Heikki Puuperä
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Peaceful Dead
The Peaceful Dead
[ CD ]
http://www.dawnofwinter.de/ https://www.facebook.com/Dawn-Of-Winter-221810797934891/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 683
Palaa »