Kansitaide Venom Inc.
Avé
CD
[ Nuclear Blast ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Avé Satanas
02. Forged in Hell
03. Metal We Bledd
04. Dein Fleisch
05. Blood Stained
06. Time to Die
07. The Evil Dead
08. Preacher Man
09. War
10. I Kneel to No God
11. Black ’n’ Roll

Kesto: 62 min.

Venomin merkitystä metallimusiikin kehitykselle tuskin kukaan kehtaa kieltää, mutta kyllähän se on eittämätön fakta, että vuoden 1984 At War with Satanin jälkeen yhtye on tehnyt, useissa inkarnaatioissaan, kaksi hyvää levyä ja hirmuisen läjän silkkaa sontaa. Toinen noista hyvistä levyistä on ilman ”ainoaa oikeaa” nokkamiestä, Cronosta, eletyn aikakauden avauslevy Prime Evil (1989), jolla oli sitä vimmaista näyttämisenhalua, joka yhtyeeltä oli muutaman levyn ajaksi kadonnut ja kaikkoaisi pian uudestaan. Yhtye palasi Cronos-Mantas-Abaddon-triona lavoille vuonna 1997, teki korkeintaan keskinkertaisen paluulevyn (Cast in Stone, 1997) ja petrasi kolme vuotta myöhemmin tekemällä parhaan levynsä sitten Prime Evilin, Resurrectionin (2000). Ilmeisesti levy oli liian hyvä, sillä Cronos näytti Mantasille ja Abaddonille ovea ja taantui tekemään ”punkahtavaa” (joka tässä yhteydessä tarkoittaa puolivillaisten ja tyhjien riffien varaan rakennettuja biisejä sekä ylipitkiä levyjä) materiaalia, joka on ilmeisesti hänen mielestään "wanhan Venomin" päivittämistä nykyaikaan. Itse luovutin Cronosin Venomin tekemisten seuraamisen susipaskan Hellin (2008) jälkeen, joskin olen kuunnellut uudemmat levyt kertaalleen läpi päätä epätoivoisena pyöritellen.

Mantas ja Abaddon ovat soitelleet yhdessä aika-ajoin, mutta varsinainen paluu juurille on jäänyt tapahtumatta, ainakin huomattavassa mittakaavassa. No, pelko pois, ärsyttävästi nimetty Venom Inc. on täällä, ilmeisesti tarkoituksenaan osoittaa Cronosin Venom-inkarnaatiolle, kuinka yhtyeen hyvien levyjen henkeä pidetään elossa ja relevanttina 2010-luvulla. Avé on uusvanhalla kokoonpanolla (basisti-solistina on Prime Evil -aikainen Tony "Demolition Man" Dolan) tehty levyllinen uusvanhaa räminäheviä. Myönnän, että olin varsin skeptinen koko konseptin toimivuudesta, sillä ei tarvitse kuin vilkaista Cronosin tekemisten suuntaan ja tulee selväksi, kuinka pahasti pieleen moinen resepti voi mennä.

Avé on yllättävän hyvä levy. Ei mestariteos, ei Resurrectionin tai Prime Evilin tasoinen, mutta huomattavasti lähempänä kuin toisen Cronosin kipparoiman Venomin lätyt ovat olleet. Riffittelyä ei voi pitää kovin kiinnostavana saati erinomaisena, mutta eipä Venom koskaan ole riffien keskinkertaisuuteen kaatunut; Demolition Man ärjyy monipuolisemmin ja ponnekkaammin kuin tylsään mölinään taantunut Cronos; soundit ovat selkeät joskin sopivan raa’at. Kappaleissa on jopa draamaa, vimmaa ja koukkuja – huomasin toisella kuuntelukerralla tapailevani Metal We Bleediä ja Blood Stainedia mukana.

Levyllä on, itsestään selvien lisäksi, yksi suuri heikkous: Avé on aivan liian pitkä levy. Monissa kappaleissa on turhaa joutokäyntiä, yhteentoista biisiin mahtuu neljä yli kuusiminuuttista rallia, ja kappaleiden keskimitta huitelee jossakin viiden minuutin paikkeilla; koko levy kestää yli tunnin. Kun puhutaan näin suoraviivaisesta menosta, tunnissa on noin vartti ylimääräistä, vaikka materiaali olisikin parasta Venomia sitten vuoden 2000.

Jos Venom-hammas kolottaa, Avé helpottaa oloa. Se on hyvä, selvästi plus miinus nollan yläpuolella, mutta biisien ja levyn ylimittaisuus rokottavat arvosanaa. Tällaisenaankin Avé valaa uskoa siihen, että jonakin päivänä vastaan tulisi vielä Prime Evilin tai Resurrectionin tasoinen Venom-levy.12.08.2017, Aleksi Peura
https://www.facebook.com/VenomIncOfficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1632
Palaa »