Kansitaide Accept
The Rise of Chaos
CD
[ Nuclear Blast ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Die by the Sword
02. Hole in the Head
03. The Rise of Chaos
04. Koolaid
05. No Regrets
06. Analog Man
07. What’s Done Is Done
08. Worlds Colliding
09. Carry the Weight
10. Race to Extinction

The Rise of Chaos on Acceptin neljäs studiolevy comebackin jälkeen. Mark Tornillo on jo niin saumaton osa bändiä että tuntuu kuin hän olisi laulanut siinä aina. Mutta The Rise of Chaos onkin jännä levy ihan muusta syystä: se on ensimmäinen studiolevy bändin kanssa niin kitaristi Uwe Lulisille kuin myös rumpali Christopher Williamsille.

Ja kas, toiveeni toteutuu. Williams on tekniikaltaan enemmän kallellaan 80-luvun Accept-soundiin, joten osassa biisejä rummutus on enemmän rockiin kuin metalliin kallellaan. Niihän se oli Stefan Kaufmannillakin niillä kaikkein klassisimmilla levytyksillä. Niihin tätä levyä ei tietenkään ole reilua verrata. Ennemminkin The Rise of Chaos on selkeä jatko-osa kolmelle edelliselle albumille vähän samaan tyyliin kuin aikanaan Russian Roulette oli Metal Heartille, Balls to the Wallille ja Restless and Wildille.

Huippubiisit ovat nyt jääneet puuttumaan, mutta eipä mitään keskeneräistä tai keskinkertaista ole tarvinnut mukaan ympätä. Wolf Hoffmannin kitarasta irtoaa edelleen hyviä riffejä, ja taustalaulut kajahtavat kuten Acceptilla aina, miehekkäästi ja kellontarkasti. Uudet miehet ovat tuoneet, tai ainakin siltä tuntuu, jos nyt ei uutta virtaa niin uusia tuulia.

Koolaidissa kitarat kisailevat Acceptin mittakaavassa suorastaan leikkisästi. Vaikka The Rise of Chaos on osittain paluuta juurille, en miellä sitä nostalgiaksi, sillä sen verran pirteää puksutusta musiikki on. Sanoituksissa sentään haikaillaan menneeseen. Kuunnelkaapa vaikka Analog Man ja jo mainittu Koolaid. Nimibiisi on myös väkevä kannanotto maailman tämänhetkiseen tilanteeseen. Vaan eipä menneeseen ole paluuta, eikä The Rise of Chaoskaan ole sitä kuin juurikin sopivissa määrin. Bändi on soitannollisesti mainiossa lyönnissä ja liikkuu muutamaa edellistä levyä laaja-alaisemmin itse määrittelemässään karsinassa ja hitusen myös aidan toisella puolella. Voi, jospa mukana olisi pari kolme biisiä, jotka sävellyksinä haastaisivat kappaleet Teutonic Terror tai Stalingrad; silloin numero olisi helposti yhtä parempi. Vaan eipä sekään kynnyskysymys ole, levystä voi helposti nautiskella ilman fanilasejakin.04.08.2017, Ismo Karo
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Restless and Live
Restless and Live
[ Blu-Ray ]
Metal Heart
Metal Heart
[ CD ]
Blind Rage
Blind Rage
[ CD ]
Stalingrad
Stalingrad
[ CD ]
Blood Of The Nations
Blood Of The Nations
[ CD ]
https://www.facebook.com/accepttheband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2827
Palaa »