Kansitaide Cytotoxin
Gammageddon
CD
[ Unique Leader Records ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Radiatus Generis
02. Chaos Cascade
03. Gammageddon
04. Chernopolis
05. Deadzone Outpost
06. Redefining Zenith
07. Corium Era
08. Antigenesis
09. Outearthed
10. Sector Zero

Saksalaisviisikko Cytotoxin kertoo soittavansa Tsernobyl-deathmetallia ja mikseipä soittaisi, aihepiiri on sen verran pelottava ja karu että hevarin kiinnostus herää saman tien.  Gammagedon on viiden vuoden julkaisutauon katkaiseva kolmas täyspitkä ja se keskittyy tarinallisesti Prypjatin ukrainalaiskaupunkiin, tuohon nyttemmin aavekaupunkina tunnettuun maailmanlopun näyttämöön josta asukkaat evakuoitiin kokonaan huhtikuussa 1986 Tšernobylin ydinvoimalan räjähtäessä.

Toisin kuin ehkä luulisi, Cytotoxin ei ole kuitenkaan tunnelmallista eikä synkeää maalailua vaan nopeaa, teknistä ja myös varsin brutaalia tylytystä. Gammageddon pitää sisällään yhdeksän moniosaista, järjettömän taitavasti ja polveilevasti soitettua kappaletta. Niiden lisäksi mukana on välisoitto missä keskitytään hengittämään kaasunaamarin lävitse ja mutisemaan venäjäksi jotain.

Cytotoxin muistaa kaiken kaahaamisen ja teknisten riffien väliin ujuttaa myös annoksen melodiaa jolloin kokonaisuus ei muutu liian raskaaksi kuunneltavaksi. Karkeasti määritellen yhtyeen soundissa on iso määrä Obscuraa, mutta vauhdikkaammassa ja hyökkäävämmässä muodossa, sekä Beneath The Massacren nuottihulluutta ja loputonta blast-beatia. Vokaalit ovat matalaa, erittäin hyvin toteutettua örinää ja lopputulos on totaalisen vakuuttava ja mukaansa tempaava pyörremyrsky. Sen verran nälkäinen olo levystä jää, että täytyy vain toivoa ettei tässä tarvitse seuraavaa levyä odotella toista viittä vuotta.

Suositellaan lämpimästi deathmetallin äärilaidan ystäville, mutta myös niille, joille tällainen materiaali aiheuttaa tavallisesti allergiaa. Ajoittainen melodisuus helpottaa, vähän.17.07.2017, Tuomo Hohtari
http://www.facebook.com/Cytotoxinmetal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1863
Palaa »