Kansitaide Oversense
The Storyteller
CD
[ Dr. Music Records ]

( 5 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Forgotten Tales (Instrumental)
02. Wild Hunt
03. Mr. Mackie's Chase for Love
04. Purgatory
05. Sally
06. We're Gonna Bring You Thunder
07. Phobia
08. Last Goodbye
09. The Heart Begins to Shiver
10. When the Undead Rise
11. Through the Panther's Eyes
12. Big Bang (Bonus)

Suomalaiset Sunrise Avenue ja Poets Of The Fall ovat kuulemma aika kovia juttuja Saksanmaalla. Sieltähän on myös aikojen alusta lähtien putkahtanut yhtä jos toista kikkelihevibändiä. Saksalainen on myös juuri tämän tyylistä tavaraa edustava Oversense. Bändi genrettää itsensä melodiseen powermetalliin, mutta kyllä bändin soundissa, vankasta tuplabasarirytinästä huolimatta, on huomattavasti enemmän Fairytale Gone Badia kuin vaikka Keeper Of The Seven Keysiä tai Black Diamondia.

Bändin reilun tunnin mittainen debyytti alkaa lupaavasti. Forgotten Tales -introinstrumentaali vie mielikuvat eeppisiin sankaritarinoihin. Mielikuva vahvistuu entisestään, kun ensimmäinen oikea biisi, Wild Hunt, pääsee vauhtiin: hienoa sävelmää, eeppistä orkestraatiota, komeaa vokaalityöskentelyä ja kuoroa. Kokonaisuus kuulostaa sopivan yksinkertaiselta, mutta sisältää pieniä koukkuja ja eeppistä monipuolisuutta, ettei seitsemän minuuttia pitkä raita pääse pitkästyttämään kuulijaa. Paketti on kasassa.

Valitettavasti se kisan paras leiskautus tuli heti ensimmäisenä ja loput kappaleet jäävät hieman torsoiksi. Bonusraita Big Bangia lukuun ottamatta levyltä ei kuitebkaan löydy yhtään surkeaa biisiä. Oversense on peruspilareita kunnioittaen rakentanut kymmenen "ihan kiva" -tasoista biisiä. Soitto on ammattitaitoista ja Danny Meyerin laulu suorastaan miellyttävää. Levyn miksauskin on onnistunut hienosti, eivatkä taustaorkestraatiot oikeastaan millään raidalla nouse liian suureen osaan.

Ongelma tässä on se, että kappaleiden muotti on niin itseään toistava, että ekan biisin jälkeen mikään ei enää yllätä. Fraasi “kun olet kuullut yhden, olet kuullut ne kaikki”, pitää Oversensen kohdalla täysin paikkansa. Lisäisin edelliseen latteuteen vielä toisenkin: "kyllä tätä kuuntelee, mutta mikään ei tunnu missään." Intron lupailemaan musiikilliseen kerrontaan ei päästä missään vaiheessa ja jo toisella kuuntelukerralla se ensimmäinenkin biisi hiipuu harmaaseen keskinkertaisuuteen. Kuuntelukokemus on kokonaisuutenaan toki positiivinen ja helppo, mutta se on yhtä vaihteleva ja monipuolinen kuin keskivertoinsinöörin työpäivä. Täysin Radio Rock -soittokelpoista kamaa The Storyteller kuitenkin tarjoaa niille jotka sellaisesta tykkäävät.17.07.2017, Henry Lunabba
http://www.oversense.de http://www.facebook.com/oversensemusic Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 505
Palaa »