Kansitaide Hexhammer
Hexhammer
LP
[ Filthy Rat Records ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
A1. House Of Death
A2. Nightmare Patrol
A3. Stampede
A4. Eat My Dust
A5. Skjöll (The Sun-Eater)

B1. Midnight Maniacs
B2. Syzygy
B3. Witch Hunt
B4. Desecrators
B5. Master Of The Mountain

kesto: 35:13

Helsinkiläinen Hexhammer on vähemmän auringoisella estetiikalla veistettyä black'n'rollia. Viimevuotista demoa HXH seuraa nyt täyspitkä albumi, toistaiseksi vain vinyylillä saatava Hexhammer. Se nojaa suoraviivaisiin riffeihin ja komppeihin, melodisiin sooloihin ja kireän raspiseen lauluun.

Iso osa sisällöstä nojaa melko räyhäkkään mutta samalla svengaavaan antiin. Vaikka niitä Venom/Motörhead -vakioviitteitä kuuleekin, samaan alati iloiseen joukkoon voi liittää vaikka Aura Noiria, Speedwolfia ja... ja... no, lisää tähän joku oma valintasi, linja lienee kuitenkin jo selvä. Eli vaikka niilllä samoilla vasemman käden poluilla Hexhammerkin etenee, biiseissä on kuitenkin hyvä svengi ja energinen ote.

Pyörä pyörii pääasiassa promillekäyttöisen kiukun suunnalla, ja kappaleista Midnight Maniacs nousee kärkeen. Kun yleinen ote on paljolti samassa putkessa koko ajan, vaihtelua saadaan puolivälin hieman keskitempoisemmassa Skjöll (The Sun-Eater) -kappaleessa, joka kallistuu loppupuolen tunnelmaltaan mustemmalle osastolle. Desecrators puolestaan edustaa levyn raainta antia tasatamppauksineen ja päätöskappale Master Of The Mountain hakeutuu synkemmän ja jylhemmän tunnelmaan pariin.

Soundit on melko live-henkiset, ja yhtäältä tuovat hiomattomuudessaan omaa särmäänsä, mutta samalla niihin kaipaisi vähän enemmän alapäätä. Moni asia korjaantuu toki ihan vain volyyminappulaa vääntämällä, mutta lievää kolhoutta on silti havaittavissa.

Vaikka näin levymuodossa tuotannollisiin pikkuseikkoihin kiinnittää huomiota, itse biisit ovat varsin toimivia. Niihinkin toki kaipaisi hetkittäin jonkun vielä iskevämmän koukuttajan, mutta kokonaisuutena Hexhammer on varsin mallikas albumi, jonka parissa viettää helposti sen puoli tuntia. Enkä epäile yhtään, etteikö tämä toimisi livemuodossa mitä parhaimmin.15.07.2017, Janne Rintala
https://www.facebook.com/hexhammerband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1007
Palaa »