Kansitaide Omniavatar
Ego Death
CD
[ omakustanne ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Alive, Asleep
02. Lucid
03. Rapport
04. Cursed Ignorance
05. Ego Death
06. Abuse
07. Global Matters

Omniavatar on varsin veikeä nimi bändille; kenellekään tuskin on kovin suuri yllätys, että moisen sivistyssanojen ja konseptien muodostama neologismi kuuluu progressiivista metallia soittavalle yhtyeelle. Helsinkiläisbändi on julkaissut seitsemällä biisillä melkein viiteenkymmeneen minuuttiin yltävän Ego Death -levynsä omakustaneena, eikä jälki ole hullumpaa, vaikka yhtye onkin välillä viettänyt lähes puoli vuosikymmentä telakalla.

Ego Death saattaa ensikuulemalta vaikuttaa hiukan kotikutoiselta. Soundi on karkeanlainen progeksi, ja erityisesti naisvokalisti Pauliinan hiukan nasaalinen ja terävähkö ääni tuntuu aluksi väärän malliselta palikalta toisen muotoisessa reiässä, erityisesti vahvan, toisinaan lähes kujertavan vibransa kanssa. Intrumenttien sointi on myös maanläheinen, mutta melko pian, pienen totuttelun jälkeen, kokonaisuus alkaa toimia. Hiukan häiritseväksi jää ainoastaan mies- ja naisvokalistien äänenkäytön erilaisuus, enemmänkin kuin kummankaan ääni sinänsä, mutta sekin on annettava anteeksi; mies kun nyt vaan jää tällä kertaa kakkoseksi äänenkäytössä ja -voimakkuudessa. Pikkuyksityiskohdat eivät kuitenkaan ole Ego Deathin pointti.

Omniavatarin proge on kenties paikoin kevyehköä metalliksi, vaikka välillä yhtye osaakin runtata aika mukavasti, mutta sen ei pidä antaa häiritä. Pääosassa ovat biisit, joilla on kiusallinen taipumus jäädä mieleen soimaan. Niiden lyriikoissa on kerrontaa, joka jää kirjoitettujen sanoitusten puutteessa jopa hiukan vaivaamaan, kaikkea kun ei yksinkertaisesti pysty kuuntelemaan riittävän tarkkaan tarkempaa analyysiä varten. Kappaleet vaeltelevat, eivätkä ne ole läheskään samasta muotista pulautettuja massatuotantotuotteita. Niiden instrumentaaliosuudet eivät yritäkään varastaa lavan etuosaa, vaikka kepit kavereilla käsissä erinomaisesti pysyvätkin. Intensiteetin vaihtelu vauhdikkaamman powermetallimaisen tuuttaamisen ja rauhallisemman tunnelmoinnin välillä luo soittoon maukasta dynamiikkaa, joka jaksaa pitää yllä mielenkiintoa useampaankin kuuntelukertaan kerrallaan. Eli kaikki levyllä palvelee musiikkia ja kappaleita, ja hyvä niin. Se nimittäin on ehdottomasti Omniavatarin vahvuus.

Pieni soundillinen hiominen ei jatkossa tekisi pahaa pienoisen omakustanteen maun huutomiseksi, ja juuri noiden vokalistien äänien hiukan parempi yhteensovittaminen voisi auttaa Omniavataria levyttämään jotain todella mieleenjäävää. Tällä kertaa ei vielä aivan osuta napakymppiin, vaikka Ego Death hyvä levy omakustanteeksi onkin, ja erityisesti avauskappaleen tietyt kohdat mieleen positiivisina muistoina jäävätkin... niin kuin koko bändi. Tästä on oikein hyvä jatkaa.15.07.2017, Napero
https://www.facebook.com/omniavatar https://omniavatar.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1001
Palaa »