Kansitaide Sabbath Assembly
Rites Of Passage
CD
[ Svart Records ]

( 4½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Shadows Revenge
02. Angels Trumpets
03. I Must Be Gone
04. Does Love Die
05. Twilight of God
06. Seven Sermons to the Dead
07. The Bride of Darkness

Sabbath Assembly oli kolmella ensimmäisellä levyllään uskomattoman hieno yhtye. Se ammensi sanomansa kadonneen maailmanlopun kultin teksteistä ja musiikillinen tyyli oli jossain occult-rockin/folkin ja hippipsyken rajamailla. Lauloipa muuan Jex Thothkin parilla ensimmäisellä julkaisulla. Parin vuoden takaisella bändin nimeä kantavalla yhtye tarkisti musiikillista linjaustaan päätyen akustisesta ilmaisusta huomattavasti jyrkempään, kaaoottiseen, säröisempään ja ennen kaikkea raskaampaan julkituontiin. Kaiken lisäksi hevimpi materiaali on huonolla tavalla käppäistä, ja sen kaiut vanhoista doom-pioneereistakin jäivät vain valjuiksi pastisseksi.

Rites of Passagella kuullaan onneksi vielä kaikuja vanhasta muutamassa biisissä, joista ennen kaikkea I Must Be Gone onnistuu rauhallisemmalla lähestymistavallaan säväyttämään vanhaan malliin. Hyvää on myös Does Love Dien progressiivisempi ja hypnoottisempi ilmaisu.

Loput kuusi kappaletta menevätkin ohi odottaessa, vieläkö sitä kaunista musiikkia tulee. Kovin harvassa ovat ne hetket, kun Sabbath Assembly onnistuu koskettamaan. Tokihan Jamie Myers laulaa edelleenkin kuin langennut enkeli, mutta kovin köykäistä on biisimateriaali, johon hän ääntään käyttää. Kun sanoituksetkin ovat nykyään bändin omaa käsialaa, ei niidenkään syvyys ja outous pääse samalle tasolle kuin Final Judgement of Process Churchin teesit jumalan ja paholaisen liitosta.

Ehkäpä Sabbath Assemblyn aika on totaalisen tyylisuunnan vaihdoksen myötä auttamatta ohi. En lähtisi Rites of Passagea suosittelemaan edes bändistä kiinnostuneille. Kolmelle ensimmäiselle kuitenkin yhä enemmän kuin vahva suositus!

 11.07.2017, Tuomio Harju
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Quaternity
Quaternity
[ CD ]
Ye Are Gods
Ye Are Gods
[ CD ]
http://www.sabbathassembly.com/ http://www.facebook.com/SabbathAssembly/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 763
Palaa »