Kansitaide Malevolence
Self Supremacy
CD
[ BDHW Records ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Self Supremacy
02. Trial by Fire
03. Severed Ties
04. Wasted Breath
05. Body Count
06. 4am On West St
07. Slave To Satisfaction
08. Spineless
09. True Colours
10. Outnumbered
11. Low Life

kesto: 48:14

Metallinen hardcore ei juuri yllätyksiä enää tarjoa. Toisinaan eteen päätyy kuitenkin levyjä, joilla rouhitaan keskivertoa vakuuttavammin. Brittiläinen Malevolence ei lähtökohtaisesti luo mitään uutta, mutta bändin kakkoslevy Self Supremacy on raskasta ja aggressiivista ruhjontaa, jolla kuorrutetaan hyvinkin toimiva biisimateriaali. Vaikutteita löytyy niin Panteralta, Crowbarilta, kuin Agnostic Frontilta. Hetkittäin seasta kuuluu myös Life Of Agony, luonnollisesti se heidän ensimmäinen levynsä.

Raskaiden ja selkeiden riffien sekä puhtaan pataan antamisen ohella sopiva kulmikkuus tekee kokonaisuudesta hieman tavallista monipuolisemman. Toki Self Supremacy noudattaa samoja piirteitä kuin virkaveljensäkin: on raskasta riffittelyä, breakdowneja, miehekästä huutoa, mutta onpa myös deathmetalmaista örinää, blasteja, harmonisia sooloja ja sludgemaista junnausta. Kokonaisuus ei ehkä tuota varsinaisia ikivihreitä hetkiä, mutta vahvaa ruhjontaa se on.

Niin järeää kuin sisältö onkin, biisit on veistetty loppujen lopuksi samasta puusta eli 50 minuuttia on aivan liian pitkä aika tätä tavaraa. Yksittäisinä palikkoina mylly toki pyörii, mutta yhteen kasattuna viikatteen olisi pitänyt heilahtaa biisistössä pariinkin otteeseen. Puolivälin akustinen väliosa 4am On West Street on vähän tarpeeton, mutta rajumpaa rangontaa olisi kaivattu enemmän etenkin loppupuolella. Lähes seitsemänminuuttinen True Colors on puiseva eikä Outnumberedin kiukuttelu jaksa herättää suurempia tunteita. Päätöskappale Low Life onneksi palauttaa levyn oikeisiin uomiin, mutta sitä edeltänyt tyhjänpäiväinen kymmenminuuttinen hieman jää korpeamaan.

Huolimatta siitä, että ärhentely ja uhma loppupuolella näyttää väsymyksen merkkejä, kaikkiaan Self Supremacy tarjoaa tasokasta runnomista jämäkällä soundipolitiikalla.11.07.2017, Janne Rintala
https://bdhw.bandcamp.com/album/self-supremacy https://www.facebook.com/MalevolenceRiff Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 801
Palaa »