Kansitaide Foreseen
Grave Danger
CD
[ Svart Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Violent Discipline
02. Chemical Heritage
03. Fearmonger
04. Bloodline
05. Downward Spiral
06. Grave Danger
07. Government Cuts
08. Suicide Bomber

kesto: 28:29

Helsinkiläinen Foreseen osoitti debyytillään Helsinki Savagery (2014), että perinteinen crossover voi hyvin. Levy tavoitti kasariajan hengen hyvin hieman päivitetymmässäkin muodossa, eikä soundejakaan oltu tuunattu liikaa. Ennen kaikkea bändi ratsasti sillä tärkeimmällä: toimivalla biisimateriaalilla.

Kakkosalbumi Grave Danger ei muuta asetelmia, vaan biisit ovat edelleen rosoista ja intensiivistä thrashin ja punkin käsipäivää. Viisari näyttää edelleen Cro-Magsin suuntaan, onhan bändi itsekin nostanut mm. Best Wishes -albumin esiin vaikutteenaan. Vaikka esikuvia löytyy muitakin, Foreseenin setti soi kuitenkin omilla vahvuuksillaan.

Kierrokset ovat kautta läpi levyn korkealla, mutta biisimateraali ei nojaa vain yhtäjaksoiseen vimmaan. Ralleissa on sopivasti tempovaihtelua, sekä tietenkin mukavan viiltaviä sooloja. Jos en varsinaisia yksittäisiä ässiä biisien seasta osaakaan nostaakaan esiin, se johtuu siitä, että levy on tasaisen vahvaa etenemistä. Kärkitrioksi nostan kuitenkin tamppaavan Fearmongerin, keskitempoisen Bloodlinen jossa riffittelyt pääsee erityisen hyvin esiin sekä nimikkokappale Grave Dangerin, jossa on energiaa, groovea ja sooloa koko levyn edestä. Alle puolituntisen levyn biisikahdeksikon toki nyt soittaa sujuvasti läpi aina, ilman kelloon katsomisia.

Foreseen kunnioittaa genren edelläkävijöitä, mutta samalla sen musiikissa on tarpeeksi omaa makua, että se väistää harmaan ja kasvottoman massan. Tämän polun uudemman polven kulkijoina bändillä ei ole mitään hävettävää. Grave Danger on genressään hyvä paketti ja kaikessa vanhakantaisuudessaankin nautittavaa mättöä.10.07.2017, Janne Rintala
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Helsinki Savagery
Helsinki Savagery
[ CD ]
https://www.facebook.com/Foreseen/?fref=ts Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 985
Palaa »