Kansitaide Decapitated
Anticult
CD
[ Nuclear Blast ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Impulse
02. Deathvaluation
03. Kill the Cult
04. One-Eyed Nation
05. Anger Line
06. Earth Scar
07. Never
08. Amen

Äitini mielipiteen mukaan metallimusiikissa kaikki biisit ovat samanlaisia. Niissä karjutaan niin, ettei sanoista erota yhtään mitään ja musiikki on kokonaisuutena paahtoa vailla päätä ja häntää. Mielipiteen kumoaminen vaatisi pitkäjänteistä ja porttiteoriaa seuraavaa askellusta esimerkiksi hard rockin, powermetallin ja melodisen death metalin porttien kautta raskaampiin vesiin. Jos sitä vastoin haluaisin entisestään vahvistaa äitini yksipuolista näkemystä metallista, voisin lätkäistä hänen syliinsä Decapitatedin tuoreen Anticult -levyn. Siitä ei löydy sävyjä oikein edes minun kaltaiselleni metallijäärälle.

Rummut nakuttavat tiukkaa biittiä alusta lähes loppuun ja kitara heittää kipakoiden riffien lomaan sooloja. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta biisien muotti on lähes identtinen ja tartuntapintaa ylipäätään löytyy  kovin vähän. Thrash-henkinen Kill This Cult  tosin tarjoaa lähes korvamadoksi yltävää laulua. Anger Linenkin viipyilevä kitara on oikeastaan ihan mukavan kuuloinen, samoin kuin maanläheinen kitarasävelmä Earth Scarin taustalla. Levy ei missään nimessä ole huono. Kunnon groovea vain on aika vähän. Levy on kokonaisuutena hieman tylsä.

Bändin vahvuus on Rafal Piotrowskin käheän mukava laulu, josta löytyy sopivasti munaa ja mieltä. Mies latoo kaiken peliin ja sylki lähes lentää äänen mukana päin kuulijan näköä. Keikoille Anticult tarjoaa kyllä seitsemän potentiaalista riehumisraitaa, joilla niskat saadaan kyllä kipeäksi ja kyljet mustelmille. Siitähän tässä pitkälti kyse onkin.

Anticult -levyn päättyessä, papin kirjaimellisesti lausuessa viimeisen raidan aamenen, sävelet hiipuvat hiljaa pois ja kuulija voi siirtyä elämässään eteenpäin kohti värejä ja sävyjä. Mieleen juuri kuullusta jäi kuitenkin kovin vähän. 

 

 

 08.07.2017, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Blood Mantra
Blood Mantra
[ CD ]
Carnival Is Forever
Carnival Is Forever
[ CD ]
Organic Hallucinosis
Organic Hallucinosis
[ CD ]
The Negation
The Negation
[ CD ]
Nihility
Nihility
[ CD ]
http://www.decapitatedband.net/ https://www.facebook.com/decapitated/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1912
Palaa »