Kansitaide Ereb Altor
Ulfven
CD
[ Hammerheart Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Völuspá
02. En Synd Svart Som Sot
03. Av BLod Är Jag Kommen
04. The Rite Of Kraka
05. Ulfven
06. WolfCurse
07. Gleipnir
08. Bloodline
----
09. One With The Dark (Bonustrack Deluxe CD / LP)
10. The Ghost (Bonustrack Deluxe CD / LP)
11. The Loss Of Light (Bonustrack Deluxe CD / LP)

Ruotsalaisen Ereb Altorin jokaista levyä on verrattu jossain määrin maanmiehensä Bathoryn tuotantoon, jonka bändi on itsekin tunnustanut yhdeksi suurimmista esikuvistaan. Viime vuonna orkesteri sitten tekikin koko levyllisen pelkkiä Bathoryn biisejä, Blod-Ilt-Tautin (engl. Blood-Fire-Death), joka on yksi kovimmista cover-levyistä kautta aikain.

Quorthonin reinkarnaatio on myös tuoreella Ulfvenilla vahvasti läsnä, vaikka bändi seilaakin taas täysin oman tuotantonsa kanssa. Levyn avaa viikinkimytologiaan pohjautuva pariminuuttinen intro, Völuspá, jonka sanoma ei pienen kielimuurin vuoksi valitettavasti kokonaan avaudu. Ensimmäinen "oikea" kappale, En Synd Svart Som Sot, on melodinen ja pieniä folk-sävyjä sisäänsä kätkevä eepos, jossa laulaja Mats pääsee avaamaan ääntään oikein kunnolla. Vaikka Ulfvenilla on muutamia aika vahvoja bläkkisvaikutteita, avausraidassa mennään kokonaan reippaalla viikinkihengellä ja pidetään vokaalit puhtoisina. Levyn nimikappale puolestaan on kaikkein kovinta materiaalia silloin, kun juomasarvet kourassa vedetään yhteislauluja.

Vaikka kappalerakenteet ovat menneet Ulfvenilla monipuolisempaan suuntaan, eivät biisit kuitenkaan ole liian väkisin väännettyjä tai tekotaiteellisia. Mielenkiinto pysyy yllä, vaikka kappaleiden keskimitta menee jossain kuuden ja seitsemän minuutin välissä. Vähän jäi kaipaamaan sellaista alusta loppuun saakka rauhallisena pysyvää unplugged-synkistelyä, koska Wolfcursen alku osoittaa, että sekin puoli bändiltä taittuu todella mallikkaasti.

Nyt kun Quorthonin kuolinpesästä on kaikki pöytälaatikon pohjaltakin löytyneet materiaalit julkaistu kaiken värisinä ja muotoisina painoksina muutamaan kertaan, Ulfvenille varmasti löytyy oma ostajakuntansa.

 

 08.07.2017, Tero Kukkonen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Nattramn
Nattramn
[ CD ]
The End
The End
[ CD ]
By Honor
By Honor
[ CD ]
http://www.erebaltor.com http://www.facebook.com/ErebAltorOfficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1652
Palaa »