Kansitaide Keretik
Terra Mater
MC
[ Rämekuukkeli Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Terra Mater
02. Minä näen
03. Must We Suffer?
04. Unelma kostosta
05. Käärmeen lapset
06. Prophecy of Hate
07. We Are Many

Kun saatekirjeessä mainitaan Amebix, Killing Joke, Axegrinder, Bolt Thrower ja Mana Mana, värähtää ainakin allekirjoittaneen viisari. "Liian hyvää ollakseen totta" -henkinen nimien pudottelu saa mielenkiinnon heräämään mutta nostaa myös riman aika korkealle – vaikka skeptisiä pessimistejä tässä ollaankin.

Viimeisen Kolonnan (RIP) jäsenistöstä koostuva Keretik sisältää kyllä elementtejä edellä mainitusta viisikosta raskauden, suoraviivaisuuden ja tumman paasauksen muodossa, mutta yhtyeellä tuntuu olevan hieman liian kiire kappaleidensa kanssa – tai sitten bändi ei aivan vielä tiedä, miten pitkälle omat rahkeet riittävät. Nyt nimittäin kappaleet vilahtavat nopeasti ohi, ja muutaman jymäkän riffin ympärille rakennetut kokonaisuudet eivät saa revittyä kunnolla mukaansa. Toisaalta Keretik täyttää tällä metodilla lupauksensa puristaa kappaleistaan ulos kaiken epäolennaisen.

Se perusrunko, mitä jäljelle on jäänyt, on kieltämättä vakuuttavaa. Riffeissä on raskautta ja rankkuutta, mutta tätä ei liikaa alleviivata, vaan sointujen annetaan kulkea omalla luonnollisella painollaan. Tempot pidetään kohtuullisina, ja niinpä päällekkäiset kitarat, muhevat rummut että murean huudon ja selkeämmän ulosannin tuplakäskytys kulkevat kaikki yhtenäisenä rivistönä eteenpäin. Soittotyylissä on paiskonnan makua, ja muutama tarttuva riffikoukkukin löytyy tästä biisiseitsikosta kuten Unelma kostosta.

Kun nyt Keretikin tyyli on näin paasaavaa ja laahaavaa, toivoisi jatkossa mukaan edes yhden tai kaksi laveampaa jyräystä. Hyvin bändi kuitenkin nousee perusolemuksensa osalta esikuviensa rinnalle, joten kasetin iskukyky kestää kyllä useammankin kuuntelukerran.06.07.2017, Antti Klemi
https://www.facebook.com/keretiks Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 503
Palaa »