Kansitaide Eruption
Cloaks of Oblivion
CD
[ Xtreem Music ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Pharos
02. Sanity Ascend
03. Cloaks of Oblivion
04. Drones
05. Reborn into Demise
06. The Yearning
07. This Barren Existence
08. Seven Anchors
09. The Prophet

Kesto: 48 min.

Tykkään ottaa haasteita, kun kirjoitan arvosteluja: joskus arvostelen levyn genrestä, jota en ymmärrä kunnolla; toisinaan päätän (jos nettihuutelijoita on uskominen) trollata kommunistista näkemystäni ja kampittaa hyvää, vanhaa kunnon jingoistista lipunheiluttelua; ja niin edelleen. Tällä kertaa otan tavoitteekseni olla käyttämättä lausetta "levy on perushyvää köyhän miehen Nevermorea/Metal Churchia" kertaakaan… tämän jälkeen, siis. Haastavaksi tämän tekee se, että slovenialaisen Eruptionin Cloaks of Oblivion on juuri kieltämäni lauseen mukaista musiikkia enkä osaa keksiä mitään muuta tapaa kuvata sitä.

En tarkoita, että Cloaks of Oblivion olisi huono levy, koska se ei ole sitä: se on selvästi plusmiinustilastossa plussalla. Soitto on tiukkaa, biiseissä on kiemuraa ja solisti Klemen "Buco" Kalin repii äänihuulistaan irti kelvollista tulkintaa kautta linjan – ja onpa mukaan eksynyt roimalla kauhalla kunnon falsettikiekaisujakin. Suurin ongelma on, minulle, ettei levy vain lähde. Ei sitten millään.

Olen kuunnellut levyä varsin tehokkaasti noin kuukauden ajan ja vaikka olenkin ensimmäisestä kuuntelukerrasta asti kiekosta diggaillut, levy jää vain taustamusiikiksi tärkeämmän tekemisen ohessa eikä se kertaakaan kahlitse mielikuvitustani ja ajatuksiani samalla tavalla kuin korkeampiin arvosanoihin kurottavat levyt. Tämä kritiikki saattaa tuntua turhalta, koska kyseessähän on vain oman pääni sisällä oleva probleema, mutta – ja tämä saattaa tulla joillekin melkoisena yllätyksenä – levyarvioita kirjoitetaan subjektiivisten mielipiteiden pohjalta, aina. Itse teen sen vain mahdollisimman läpinäkyvästi… ainakin tällä kertaa.

Cloaks of Oblivionia huonompia levyjä on paljon liikkeellä, ja jos löydät itsesi levykaupasta tai suoratoistopalvelun hausta etkä keksi mitään kuunneltavaa, kannattaa kokeilla Eruptionia. Maailmaan mahtuu aina levyllinen perushyvää köyhän miehen Nevermorea tai Metal Churchia. Perkele. Melkein onnistuin, sitten lipsahti.10.07.2017, Aleksi Peura
http://www.facebook.com/EruptionMetal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 635
Palaa »