Kansitaide Oceanwake
Earthen
CD
[ ViciSolum Productions ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. A Storm Sermon
02. In Admist the Silent Throne

Oceanwaken Earthenilla yhtyeen post-rock/metalliteokset kasvavat entistäkin pidemmiksi ja vellovammiksi. Kun levylle päätyy vain kaksi kappaletta, on aiheellista pelätä kantavatko näin pitkät biisit loogisesti loppuihinsa saakka vai eikö niitä syystä tai toisesta ole vain osattu lopettaa. Oceanwaken kohdalla pelko on onneksi aiheeton.

A Storm Sermon aloittaa hitaan ja raskaan matkan kohti seesteisempiä vesiä, kunnes myrsky taas saapuu. Kappaleen tunnelma on musertava. Levyn toinen "puolisko", In Admist the Silent Thrones, toisintaa kaavan, mutta kokonaisuus kärsii lievästä sekavuudesta; biisi tuntuisi olevan lyhyemmistä osista ja tunnelmista koottu.

Jos kohta bändin tempo ei ole aikaisemmilla levytyksilläkään kuulijan päätä huimannut, niin nyt taitaa murjominen olla vielä muutaman pykälän entistä hitaampaa. Se lisää Oceanwaken painostavaan musiikkiin sen viimeisen sinetin. Tätä kaikkea tukemaan on rakennettu vahva äänimäisema, jossa lukemattomat kitararaidat soivat päällekkäin, viemättä kuitenkaan toisiltaan tilaa. Lopputulos on eittämättä onnistunut. Siksi Earthen päätyy kerta toisensa jälkeen soittimeen ja avaan joka kerta myös kansivihkon ajatuksia herättävät valokuvat mielikuvamatkaani tukemaan.

Earthen haastaa kuuntelijan kuuntelemaan ja uppoutumaan tunnelmaan, jonka skaala liikkuu yön ja päivän välillä sujuvasti. Earthen on kuuntelijalleen katarttinen kokemus. Sellaisia levyjä ei moni yhtye pysty tekemään.

Oceanwake pystyy. Helposti.06.07.2017, Tuomio Harju
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Nadir
Nadir
[ CDS ]
Kingdom
Kingdom
[ CD ]
http://www.oceanwake.fi/ http://www.facebook.com/OceanwakeFi/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Osta EMP:ltä Lukukertoja : 1680
Palaa »