Kansitaide Shade Empire
Poetry Of The Ill-Minded
CD
[ Candlelight Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Lecter (Welcome)
02. Wanderer
03. Drawn to water – the Path
04. Thy Scent
05. Anti-life Saviour
06. Map of scars
07. Treasure (In Liquid Dreams of Mirror Universe)

Shade Empiren edellisen levyn, Omega Arcanen (2013)intro oli muistaakseni järisyttävän vaikuttava, mutta se, mitä levy intron jälkeen tarjosi paljastui pettymykseksi. Musiikissa oli ihan liikaa sinfoniaa ja liian vähän mitään muuta. Kauas oli tultu bändin Sinthetic-debyyttilevyn hyvästä industrial-poljennosta.

Poetry Of The Ill-Minded ainakin alkaa täysin päinvastaisissa tunnelmissa, minimalistisesti fiilistellen. Pikku hiljaa äänivalli kuitenkin nousee pystyyn, joten kyllä Poetryn Shade Empiren levyksi tunnistaa. Homma on kauttaaltaan paremmin tasapainossa ja massiivisen orkesteritaustan edessä kuuluu myös riffejä ja kitarasooloja. Lauluun bändi on myös panostanut, puhtaita lauluja on kuultu ennenkin, mutta jo avausraidalla vedetään niin rauhallisesti että kuulija jopa hieman hämmästyy.
 
Wandererissa hämmästyksen aiheita lapioidaankin kehiin jo oikein urakalla. Kyllä, siinä soi trumpetti. Trumpetti sinfonisen blackmetallin taustalla on niin monella tasolla väärin, että se on jo täysin oikein. Myöhemmin, Thy Scentissä trumpetti tulee vielä astetta tykimmin mukaan ja voi hyvänen aika, että toimii. Levyn ensimmäisellä kuuntelukerralla joka kerta trumpetin soidessa niskakarvat nousevat pystyyn, mutta mitä enemmän levyä kuuntelee, sen paremmin puhallin kokonaisuuteen istuu... kunnes sitä ei lopulta enää edes erota.
 
Tunnelmaa Shade Empire on aina osannut luoda, mutta Poetry Of The Ill-Mindedillä palaset ovat loksahtaneet lopullisesti kohdalleen ja biisien tunnelma soljuu ihanasti. Anti-Life Saviour lainauksineen Miltonin Kadotetusta paratiisista lyö kiukaalle kovimmat löylyt: repivästä kirkumisesta kuiskaukseen vaihtelevat laulut, viiltävät riffit, piano ja aaltoileva kokonaiskuva, joka roiskii mustaa maalia pitkin seiniä joilla virtaa myös veri: “Blessed are we, who dwell in the night.” Anti-Life Saviour on heittämällä bändin kovin biisi ikinä.
 
Kokonaisuutena Poetry Of The Ill-Minded on debyytin jälkeen Shade Empiren helpoiten lähestyttävä levy. Samalla se on myös bändin kypsin ja monipuolisin tuotos. Nyt bändi tuntuu edellisen über-paisutellun turvokkeen jälkeen oppineen, että orkesteriplugarin kanssa maltti on valttia. Mahtipontisuuden ei välttämättä tarvitse tarkoittaa, että äänikuvaan lyödään tuhat raitaa kaikkea ja jätetään bändisoittimet pahasti paitsioon. Nyt on hyvä. 06.07.2017, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Omega Arcane
Omega Arcane
[ CD ]
Zero Nexus
Zero Nexus
[ CD ]
Intoxicate O.S.
Intoxicate O.S.
[ CD ]
Sinthetic
Sinthetic
[ CD ]
https://fi-fi.facebook.com/shadeempireband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2597
Palaa »