Kansitaide Reptil
Throne of Collapse
CD
[ Razor Music ]

( 4½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Anger Empire
02. Reptoil, Inc.
03. Monolith
04. Irreversible
05. Throne of Collapse
06. One World One Nation
07. Soulride
08. Quantum Trojan
09. Beyond

Marilyn Manson on itse artistia isompi ilmiö. Ehkä juuri tästä syystä suoranaisia jäljittelijöitä ei ole tullut vastaan ainakaan isommassa mittakaavassa. Tämänkertainen saksalainen Reptil ei ole yksikään The Metal Archives -sivustolla mainituista yhtyeistä. Enemmänkin kyse on lähinnä metallin rajamailla viipyilevästä outoiluprojekstia, joka muistuttaa etäisesti edellä mainittua Mansonia.

Paikoin Reptilin tyyli on lähes selkeästi metallinen, toisaalla taas lähinnä industrial rockin kaltainen bilehirmu, jolle tanssimusaosat ovat keskeisessä roolissa. Paikoin tästä kaikesta tulee mieleen niin sanottu pomppumetalli ja sen lievetyylisuunnat. Tai vähemmän kauniisti sanoen ajatus Kornista harjoittamassa anaaliseksiä Marilyn Mansonin kanssa. Kuorrutetaan kokonaisuus visuaalisella Mortiis-viballa, verenlotrauksella ja muilla hassutteluilla, ja soppa on sillä valmis.

Musiikillisesti Reptil on sen luokan outolintu, ettei artisti itsekään tunnu tietävän ketä ja miten tämä oikein palvelee. Se lienee tarkoituksellista, sillä jo ylipitkä saatekirje tykittelee sellaista tajunnanvirtaa ja selittelyä yhtyeen musiikista, että paljon sanotaan sanomatta oikeastaan mitään. Tämä leimaa myös Throne of Collapsen musiikkia. Vähän kaikkea, mutta kunnolla ei mitään.

On tietenkin mukavaa, että raja-aitoja haastetaan ja konventioita rikotaan, mutta lopputuloksen kanssa voisi mennä paremminkin. Reptil ei ole ainoastaan levynä mitäänsanomattoman muodoton, se on tekeleenä pidemmän päälle helvetillisen tylsä. Mitä enemmän levyä kuuntelen, sitä enemmän Reptil tuntuu Marilyn Mansonin jäljittelyltä ilman verrokkiartistin tarttuvuutta ja hitinomaisuutta. Jos jollekin tämä on vain plussaa, suosittelen varauksetta tutustumaan Throne of Collapseen. Noin muuten tämän levyn voi suosiolla ohittaa.11.07.2017, Serpent
http://reptil.com/ https://www.facebook.com/reptoil Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 606
Palaa »