Kansitaide Cellar Darling
This Is The Sound
CD
[ Nuclear Blast ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Avalanche
02. Black Moon
03. Challenge
04. Hullaballoo
05. Six Days
06. The Hermit
07. Water
08. Fire Wind & Earth
09. Rebels
10. Under The Oak Tree
11. High Above These Crowns
12. Starcrusher
13. Hedonia
14. Redemption

Entisten Eluveitie-jäsenten Cellar Darling on saanut ns. lentävän lähdön uralleen. En usko, että montaakaan bändiä kiinnitetään käytännössä jo syntyessään Nuclear Blastille. Näin kuitenkin on käynyt Anna Murphyn, Ivo Henzin sekä Merlin Sutterin yhtyeelle ja toki sille voi pienet aploditkin antaa. Kuitenkin, jos vanhana Eluveitie-fanina odotat Cellar Darlingilta jotain Eluveitien kaltaista, pettymys odottaa. Cellar Darling on melko suoraviivaista ja kevyehköä musaa, joka lepää huomattavasti lähempänä Murphyn poprock -soolotuotantoa kuin Eluveitien monisäikeistä ja ajoittain jopa päällekäyvää folkmetallia.

Näillä pelimerkeillä This Is The Sound saattaisi mennä samaan laariin monen muun raskasrockbändin kanssa: on riffiä, on raskaasti taottua rumpua, laulettuja tarinoita ja selkeän yksinkertaisia melodioita. Cellar Darling pelastuu kuitenkin keskinkertaisuuden kadotukselta kahden elementin voimin. Ensinäkin Murphyn hurdy-gurdy tuo oman mukavan orgaanisen elementtinsä äänimaailmaan. Ilman sitä kokonaiskuva olisi hyvinkin harmaa ja tylsä. Mimmi todellakin nostaa hurdy-gurdyn takavasemmalta aivan uudelle tasolle. Hullaballoo-kappaleella esimerkiksi kuullaan kunnon kampiliiratilutusta. Soitin on muutenkin haukannut ansaitsemansa merkittävän osan äänikokonaisuudesta. Toinen esiin nostettava asia on Murphyn sielukkaan kirkas ja miellyttävä lauluääni, jollaista tämän genren sisällä on harvemmin ainakaan minulle eteen kävellyt.

Muutamassa kappaleessa bändi sortuu yliyrittämiseen ja kokonaisuus karkaa hieman lapasesta. Starcrusher on suorastaan kummallinen kappale, joka ei oikein tiedä suuntaansa ja hapuilee sokkona pitkin tähtitaivasta. Samaa vikaa potee myös Hedonia, joka ei tunnu tietävän ollako balladi vai eikö olla. Meikäläiselle kappaleet ovat hieman liian kokeilevaa kakofoniaa.

Ehkä parhaiten This Is The Sound potkii tajuntaan viime vuonna julkaistulla sinkulla, Fire, Wind & Earth. Vaikka siinä täydellisesti seurataan biisiteorian oppikirjaa, on kipale häikäilemättömän popahtava ja tarttuva kokonaisuus, joka saa jalan väistämättä väpättämään. Kitarasoolon sijaan biisissä tietysti vetästään pieni kampiliirasoolo. Mitenpä muutenkaan, mutta miksipä ei.

This Is The Sound on ihan mukava pelinavaus kolmikolta, joka rohkeasti tekee omaa juttuaan eikä ottanut helppoa reittiä ja ryhtynyt Eluveitie kakkoseksi. Siitä tuskin olisi tullut mitään hyvää.01.07.2017, Henry Lunabba
http://www.cellardarling.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 884
Palaa »