Kansitaide Black Messiah
Walls of Vanaheim
CD
[ Trollzorn Records ]

( 4½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Prologue – A New Threat
02. Mimir’s Head
03. Father’s Magic
04. Mime’s Tod
05. Call to Battle
06. Die Bürde des Njörd
07. Satisfaction and Revenge
08. The March
09. The Walls of Vanaheim
10. Decisions
11. Mit Blitz und Donner
12. The Ritual
13. Kvasir
14. A Feast of Unity
15. Epilogue: Farewell

Jumaltarustot ja myytit ovat mahtavia. Vähemmän mahtavaksi ne muuttuvat sillä hetkellä, kun ne sorvataan puoliväkisin sinfonisen black/folk/power metalin runkoon saksalaisella otteella. Ei millään pahalla teutoneja kohtaan, mutta missä tyylitaju?

Levy alkaa vakavalla, brittienglannilla äännetyllä alkupuheella. Kyseessä on tarina viikinkijumalten tarustoista, joka kuulostaa kuin nuorten radiokuunnelmalta. Jo kertakuuntelu riittää tekemään selväksi, että tällainen intro alkaa tympäistä pidemmän päälle. Sitten sama toistuu myös monen muun biisin alussa tarinaa pidemmälle vieden.

Jos vitsin luulee päättyneen tähän, pahin yllätys on luvassa, kun biisit lävähtävät soimaan. On powermetallia, melodista blackia, folk metalia ja ties mitä. Tämä kaikki tietysti sinfonisella otteella, joka tarkoittaa tässä yhteydessä reilua syntikkatarjontaa. Vain naispuolinen oopperalaulu puuttuu.

Kappaleet ovat kauniisti sanoen välttäviä. Niiden pyrkimys mahtipontisuuteen ja Bathory-tason eeppisyyteen on kuin nolo pannukakku, josta on vaikea nauttia myötähäpeäkertoimen johdosta. Vaikka riffit eivät ole sinänsä luokattomia, genresekamelska ja alkupuheet yhdistettynä ylipitkään, kokonaisuutena lähes sietämättömältä tuntuvaan levyyn ovat vain pakettina yksinkertaisesti liikaa.

Ärisevä saksalaislaulu sopisi paremmin Rammsteinille kuin tällaiseen folk-viking-black-sympho-sotkuun. Jos on edeltävien sakemannityylisuuntien suuri ystävä, pisteisiin voi iskeä pari pinnaa hyvä veli -lisää. Walls of Vanaheim ei ole täyttä kakkendaalia, mutta hyvänä päivänäkään tästä ei voi puhua hyvän maun metallisena muotona. Kalkkuna menevilä soundeilla.01.07.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
First War Of The World
First War Of The World
[ CD ]
Of Myths And Legends
Of Myths And Legends
[ CD ]
Oath Of A Warrior
Oath Of A Warrior
[ CD ]
http://www.blackmessiah.de/ https://www.facebook.com/BlackMessiah666/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 511
Palaa »