Kansitaide Amiensus
All Paths Lead to Death
CD
[ Apathia Records ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Gehenna
02. Mouth of the Abyss
03. Prophecy
04. Desolating Sacrilege
05. The River

Ranskalainen Amiensus on operoinut vuodesta 2010 alkaen, mutta sitäkin aktiivisemmin. Tuona aikana yhtye on nimittäin purkittanut yhdeksän eri julkaisua, joista viimeisin on tämä viiden biisin mittainen All Paths Lead to Death -ep. Jos bändin musiikkia pitäisi ytimekkäästi kuvailla, voisi sitä luonnehtia progressiiviseksi black/death-ristisiitokseksi.

Ei käy kiistäminen, etteikö bändi selvästi tekisi omaa juttuaan. Musiikissa on täkyjä moneen suuntaan ja selvästi myös epätavallisia ideoita. Toisaalta yhtye kykenee myös suoraviivaiseen ja päällekäyvään ilmaisuun. Mukana on nopeatempoista, enemmän black metal -henkistä fiilistelyä ja toisaalta taas vastapainoksi myös raja-aitoja tökkiviä ajatuksiakin. Hieman yllättäen bändi on kuitenkin parhaimmillaan silloin, kun asiat pidetään maltillisesti yksinkertaisina.

All Paths Lead to Death on ennen kaikkea epätasainen levytys. Vaikka paikoin yhtyeen nimissä tekisi mieli nostaa käsi ylös nyrkissä tahdissa heiluttaen, se toinen puolisko tunnelmasta saa ajatuksen kaikkoamaan. Yhtye ei ole saanut aikaiseksi tasavahvaa onnistumista, vaan enemmänkin epätasaisen julkaisun, jonka takana on mahdoton seisoa rehellisesti. Valehtelisin jos väittäisin, etten pidä levyllä mistään. Yhtäältä olisin epärehellinen jos kehuisin levyä huonommat hetket ohittaen.

Amiensus jää ainakin tällä levyllä edellä mainituista syistä hieman etäiseksi. Toisaalta tahtoisin pitää levystä enemmänkin, mutta rehellisyyden nimissä tuotoksella on paljon myös yhdentekevää keskinkertaista tauhkaa. Eikä siinä auta tasaisen hyvä soundimaailma, örinästä ärinään siirtyvä laulupuoli tai edes ne muutamat parhaat hetket. All Paths Lead to Death jättää lopulta liikaa toiveiden varaan.28.06.2017, Serpent
https://amiensus.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/Amiensus Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 498
Palaa »