Kansitaide Deficiency
The Dawn of Consciousness
CD
[ Apathia Records ]

( 4 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Newborn's Awakening
02. Uncharted Waters
03. Another Fail to Come
04. From a Less to a Greater Perfection
05. The Upriser
06. Face the World We Experience
07. Nausera
08. And Now Where Else to Go
09. Post Knowledge Day
10. Fearless Hope

Deficiencyn edelliset levyt, State of Disillusion (2011) ja The Prodigal Child (2013), ovat edustaneet modernimman thrashin menettelevää suuntausta. Liekö niin sanotun vaikean kolmoslevyn kiro osunut tähän tapaukseen vai mistä kyse, mutta The Dawn of Consciousness on väärällä tavalla raskasta kuultavaa. Samalla se on myös askeleen verran pois päin bändin vahvuusalueelta ja samalla sysäys heikompaan.

Levytyksen myötä Deficiency kuulostaa ikään kuin siltä kuin se haluaisi pitää progressiivisesta melothrashista kiinni ja siinä sivussa olla kuin Trivium, mutta metalcoremaisella otteella. Kuulostaako hyvältä? Ei minustakaan.

On selvää, että näillä jätkillä on soittotaito tallessa. Siitä sävellyskynästä voikin sitten olla montaa mieltä. Ongelmalliseksi mennään siinä vaiheessa, kun yhtye ei saa edes yksittäistä biisiä kiinnostavaksi. Ok-tason riffejä toki löytyy rypäs jos toinenkin, mutta tarttumapinta on harvassa, mieleenpainuvuus tuntuu lähinnä urbaanilta legendalta ja hyvyyskin ominaisuudelta, joka unohtui sovitusvaiheessa treenikämpän lattialle.

The Dawn of Consciousness vielä menisi pakotettuna yrityksenä tehdä monisäikeistä thrashia, mutta kun yhtye tuntuu kuin väkisin ahtaneen mukaan metalcorea. Se tuntuu yhtä uskottavalta kuin nelikymppiset iskärock-hahmot hyppimässä lippis väärin päin päässä numetalia veivaten. The Dawn of Consciousness tuntuu pakotetulta, tylsältä ja rasittavalta levyltä.

Steriiliksi hiottu soundimaailma ajaa asiansa, mutta pelastamaan siitä ei ole. Örinälaulu on hädin tuskin keskinkertaista ja puhtaat metalcore-huudahtelut tuntuvat väkinäiseltä. Toisaalta sitä on koko levykin, josta oikeastaan haluaa päästä eroon jo ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen. Ei jatkoon.23.06.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Prodigal Child
The Prodigal Child
[ CD ]
State of Disillusion
State of Disillusion
[ CD ]
http://deficiency.fr/ https://www.facebook.com/deficiencymetal/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 460
Palaa »