Kansitaide Anciients
Voice of the Void
CD
[ Season of Mist ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Following the Voice
02. Buried in Sand
03. Worshipper
04. Pentacle
05. Descending
06. Ibex Eye
07. My Home, My Gallows
08. Serpents
09. Incantations

Arvontabingon seurauksena valitsin arvioitavaksi kanadalaisen Anciientsin jo viime syksynä ilmestyneen kakkosalbumin. Avainsanoina Mastodon, Kylesa ja sillä viisiin. Ja kylläpä kyllä, näillä linjoilla mennään. Jos on Mastodon viimeisimmillään lipunut kauemmaksi alkuaikojen vihaisemmasta ja progemmasta ilmaisusta, niin Anciients paikkaa tätä puutetta vallan mainiosti. Pahat kielet jopa sanoisivat sanan plagiointi, mutta ei tässä nyt ihan kuollutta hevosta piiskata, vaikka jopa ulkonäöltäänkin samalta veljekset näyttävät. 

Itse musiikki kuitenkin vakuuttaa ja vaikka alkuaikojen Mastodon tulee mieleen varsinkin hieman kapealla äänialalla julistettujen puhtaiden laulujen osalta, niin kokonaisuus on hyvin kasassa. Oman kuuloista tuotosta ovat saaneet aikaiseksi ja soittopuolessa ei ole valittamista, osaavaa toimintaa. Sen mitä sanoitusten osalta saan tolkkua, niin Nilen viitoittamalla egyptialaisosaston teemalla mennään.

Varsinkin levyn alun biisikolmikko luo hienoa tunnelmaa ja aiheuttaa pään nyökyttelyä. Riffit jytisee ja tunnelmanvaihdokset (Worshipper) toimivat oivasti. Ensikuuntelulla jopa hieman liian pitkiltä vaikuttaneet kappaleet alkavat seuraavilla kuuntelukerroilla saada rakenteellista tolkkua ja pisimmät biisit nousevat kokonaisuuden helmiksi. Levy jaksaa jopa himmailla instrumentaalis-akustisvoittoisesti puolen välin rajapyykillä (Descending), luoden kaivatun hengähdystauon. Levy suoritetaan loppuun samalla kaavalla. Groovaavia riffejä, kimurantteja rumpukomppeja, puhtaan ja örinälaulun vuorottelua, ajoittaista himmailua ja löytyypä muutama kitarasoolokin. Alkupuolen helmiä ei joukosta kuitenkaan nouse esille.

Jaksan näköjään aika usein (lue: aina) nillittää levyjen liian pitkästä kestosta, ja tässäkin kokonaisuudessa on se kymmenisen minuuttia liikaa (kesto 66 min). Levy ei vain jaksa koko kestoaan, sen verran kapealla musiikillisella alueella yhtye loppujen lopuksi kuitenkin operoi. Ihan jokainen kappale ei edes osu napakymppiin, vaikkei lähelläkään pohjamutia käydä kertaakaan. Kuitenkin, mikäli alussa mainitut yhtyeet kolahtaa, uskallan suositella levyä varauksetta.20.06.2017, Jaakko Nikko
http://ancients.ca/ https://www.facebook.com/ANCIIENTSRIFFS Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1189
Palaa »