Kansitaide Broken Hand Charity
Götterdämmerung
CD
[ Omakustanne ]

( 5½ )
01. Wöden
02. Grasp
03. Ostrazied
04. The Norns
05. Let the Dead
06. The Paras
07. Elixir
08. WHistling Ricochets
09. Volte-Face
10. Far End of Gone
11. Natire in Rest
12. Flak
13. Manacle

Tanskalainen Broken Hand Charity on vuodesta 2011 alkaen julkaissut jo kolme erilaista lyhyempää levyä raskasta rockiaan, mutta vuoden 2016 lopulla päivänvalon nähnyt Götterdämmerung on jo aivan tosissaan ja taidollakin tehty pitkäsoitto. Kolmentoista biisin mittainen paketti on pääosin hardrockia, mutta vahvalla groovaavan hevin ja kipakan stonerin tuoksuisen metallin mausteilla terästettynä.

Soundillisesti mainiosti toimiva levy liikkuu useamman eri selkeän genren rajaamalla alueella melko vapaasti laiduntaen kuin Volbeat konsanaan, ja biiseissä on periaatteessa vaihtelua. Intensiteetti vaihtelee ihan metallisen raskaasta groove-runttauksesta aina kevyempään stonerin ja hardrockin ristisiitokseen, mutta varsinaisen metallin osuus jää lopulta jonnekin neljänneksen tienoille; biisien luonne on selkeästi enemmän rockia kuin metallia. Harvinaista kyllä, lopputulos on yllättäen mukavampaa kuunneltavaa silloin kun yhtye soittaa rauhallisempia ja rokkaavampia osuuksiaan. Niissäkin riffejä piisaa, eikä niissä ole kovimmissa kohdissa kuuluvaa yliyrittämisen makua. 

Teknisesti bändin suoritus on ihan mainio, ja soiton tarkkuudesta huolimattakin bassovoittoinen soundi on onnistuttu naulaamaan jonnekin stonerin pörröisyyden ja vanhan metallin pehmeän raskauden välimaastoon, mutta nykyaikaisen tuotannon paksuutta mainiosti hyödyntäen. Eikä biiseissä sinänsä ole mitään isompaa vikaa. Niitä vain on noin puolet liikaa suhteessa mieleenjäävien kohtien lukumäärään. Periaatteessa toimivan biisinkirjoituksen ja esityksen taitavuuden takana on nimittäin raskaasti liikaa itseään toistava kaava, joka alkaa jossain kuudennen kappaleen kohdalla kyllästyttää, ja mieli karkaa miettimään jotain ihan muuta. Lisäkoukkuja tarvitaan, ja paljon; teollisen kokoluokan tilaus Rapala Oy:lle olisi paikallaan. Kahta kertaa putkeen Götterdämmerungia ei kuuntele millään, ja levy on kokonaisuutena suoraan sanoen tylsä. Se on harmi, koska soittajina bändi kyllä asiansa osaa. 

Liikaa toistoa, ja liikaa biisejä. Olisi ollut parempi puristaa ylimääräinen vesi pois ja kasata jämistä kuuden biisin tiukempi EP. Broken Hand Charity tarvitsee lisää ideoita, ja siitä saattaa hyvinkin vielä tulla jotain tunnetumpaakin. Ei Götterdämmerung suoranaisesti huono ole, mutta täysosumaan on vielä pirusti matkaa.18.06.2017, Napero
https://fi-fi.facebook.com/brokenhandcharity/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 519
Palaa »