Kansitaide Critical Solution
Barbara the Witch
2CD
[ Crime Records ]

( 5½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD1:
01. Natas fo Live
02. The Village
03. Barbara the Witch
04. Red Hooded Devils
05. Peter Crow
06. The Burning Pyre
07. End of the Beginning
08. The Headless Horsemen
09. Officer Green
10. A Lady in White
11. Return of the Witch
12. Into the Abyss

CD2: Covers from Hell:
01. Locked Up in Snow (King Diamond's Black Rose)
02. Let It Die (Ozzy Osbourne)
03. Killed by Death (Motörhead)
04. Iron Man (Black Sabbath)
05. Speed King (Deep Purple)
6. Gypsy (Uriah Heep)

Norjalainen Critical Solution kutsuu musiikkiaan horror thrashiksi. Nimestä, logosta ja musiikin tyylistäkin kyllä voin poimia rässikkyyden, mutta kauhun? Sitä saakin kaksin käsi olla kaivamassa esiin, mutta löytymisestä en olisi niinkään varma. En, vaikka teemalevyllä tässä mennäänkin.

Alkupuheet ja välipölinät vakuuttavat elämää suuremmasta teoksesta. Kiva juttu, mutta kiinnostus tällaisen levyn kohdalla on moiseen hyvin vähäinen. Kun rässimpi jalkaa lähtee potkimaan, lähtee... ääh, eipäs lähdekään. Teoriassa hommassa on ydintä, energiaa ja tekemisen meininkiä, mutta puhuisin paskaa, jos väittäisin, että nyt tehdään thrashiksi jotain poikkeuksellisen kiinnostavaa.

Rapiat 50 minuuttia melodista ja rasittavasti laulettua horror thrashia on yksinkertaisesti liikaa, sillä biisit eivät yksinkertaisesti iske. Terävyys, tarttuvuus, ja tiukkuus ovat tipotiessään. Enemmänkin Barbara the Witch on kierroksilla käyvää heviä, jota puolihoilotusmainen laulu ei millään muotoa imartele. Vaikka sahauksessa sinänsä on tolkkua, ei levy muilta osin tunnu olevan menossa mukana. Lopputuloksesta jää kädenlämpöinen yritys tehdä jotain, johon rahkeet eivät selvästikään riitä.

Tuotoksen kakkoslevylle on purkitettu kuusi kappaletta covereita, ja luonnollisesti vieläpä kovin legendaarisilta nimiltä. On Black Sabbathia, Motörheadia, Deep Purplea ja niin edelleen. Luonnollisesti tämä biisikattaus on paljon maistuvampaa kuin yhtyeen oma tuotanto, mutta pelkillä covereilla ei vielä pitkälle mennä. Lisä on kiva, mutta siitä nauttiminen vaatisi käytännössä sen, että itse noita Barbara miellyttäisi levyä hyllyssä pitämään. Ja siihen tämä velttoilurässi ei valitettavasti kykene.14.06.2017, Serpent
https://www.facebook.com/CriticalSolution https://www.reverbnation.com/criticalsolution Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 465
Palaa »