Kansitaide Charnel Winds
Verschränkung
CD
[ Feuer Publications ]

( 5 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Devouring the Cursed Fruits of Tartaros
02. Avitchi Blues
03. Atmâsphere
04. Rebellion
05. The Abyss Gazes Also
06. Beyond Null Reality
07. The Heralding

Virroilta kotoisin oleva Charnel Winds on julkaissut tuotoksiaan tasaisen verkkaista tahtia. Verschränkung onkin vasta yhtyeen toinen täyspitkä levytys sitten vuoden 2003 perustamisvuoden. Black metalista yhtye on kulkenut kaikesta päätellen eteenpäin ja liekö jo nykymuodossaan syytä puhua jonkinlaisesta post-blackista - sen verran erikoisempaa kamaa Verschränkung sisällöltään on.

Verschränkung on täynnä toinen toistaa kimurantimpia riffejä ja rock-mittapuulla ajateltuna epätavallisia riffejä. Vaikka yhtye toki metalliksi taipuu, on käsitteen black metal käyttäminen tässä yhteydessä hieman kyseenalaista. Vivahteita löytyy bluesista progeiluun ja etenkin tämä kokeilevansorttisempi mutkittelevuus tuntuu olevan tällä levyllä johtoajatuksena. Kun vielä laulusuoritukset ovat lähinnä puhtaita vetoja tai puolipuhtoisia ölinöitä, tavallisempien ärinälaulujen jäädessä lähinnä mausteiksi, tuntuu levyllä olevan todella vähän tekemistä minkäänlaisen blackin kanssa.

Vaikka yhtyeen viehtymys progeiluun on lähtökohtaisesti kiehtova ajatus, bändin sävellys- ja sovitustaidot eivät tätä vielä tässä vaiheessa uraa tuo. Siellä täällä vilisee hienompi riffi, mutta vastavuoroisesti moista kohden löytyy pari kappaletta yhdentekeviä tai jopa ärsyttäviä riffinkäisiä, joita sitten luukutetaan kyllästymiseen asti. Laulujen vaihtelu ärinästä puhtoisiin ei sinänsä teosta huononna tai paranna. Molemmat ovat omalla tavallaan toimivia ratkaisuja.

Laihanlainen soundimaailma ja kompurointi progeilun maailmassa on kuitenkin suurin syy miksi tämä levy hankaa vastakarvaan. On toki hienoa, että bändi kokeilee uusia polkuja ja uskaltaa johdattaa valoon pimeydessä siinneitä hiisiä, mutta en silti pysty innostumaan levyn itsetärkeästä näppäryydestä, joka tuntuu käyvän lähinnä labyrintissään kohti umpikujaa. Black metaliaan etsivien kannattaakin suunnata katseensa aivan muihin levyihin.01.06.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Der Teufelsbund
Der Teufelsbund
[ CD ]
http://www.charnelwinds.com/ https://charnelwinds.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 891
Palaa »